Lagzdiņš būs neatkarīgais deputāts • IR.lv

Lagzdiņš būs neatkarīgais deputāts

18
Lita Krone, LETA

Pieredzējušais parlamentārietis pamet arī Tautas partiju, iemeslus pagaidām neatklājot

Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš paziņojis par izstāšanos no Tautas partijas (TP) un tās parlamenta frakcijas, turpmāk paliekot par neatkarīgu deputātu, informē aģentūra LETA. Aiziešanas iemeslus politiķis pagaidām neatklāj, taču atzīst, ka lēmums saistīts arī ar pagājušās nedēļas negatīvo balsojumu par ģenerālprokuroru Jāni Maizīti.

No Saeimas TP frakcijas Lagzdiņš oficiāli izstāsies ceturtdien, vēstī LETA. Lagzdiņš ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas tautas kalpiem, parlamentā darbojies jau Augstākās padomes laikā un balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu. Viņš bija viens no partijas "Latvijas ceļš" (LC) dibinātājiem, taču 1998.gadā izstājās no tās un pievienojās TP. Savulaik Lagzdiņš tika dēvēts par pretkorupcijas likuma tēvu.

Saeimas TP frakcijas priekšsēdētāja Vineta Mužniece aģentūrai BNS sacīja, ka Lagzdiņš frakcijas sēdē atzinis – viņam pēdējā laikā vairākos jautājumos bijis no TP atšķirīgs viedoklis, jo īpaši saistībā ar lēmumu izstāties no koalīcijas. Pēc kolēģes vārdiem, Lagzdiņš jau iepriekš teicis, ka vairs vēlēšanās nepiedalīsies, tāpēc šis lēmums kopā ar argumentāciju par atšķirīgo viedokli esot saprotams.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Lagzdiņš dzimis 1952.gadā un ieguvis augstāko juridisko izglītību, vairākus gadus strādājis par juriskonsultu un zvērinātu advokātu.

Atmodas gados Lagzdiņš vadījis Tautas frontes (LTF) Liepājas nodaļu un Augstākajā padomē balsojis par Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu. Līdz 1993.gadam bijis LTF biedrs, pēc tam  viens no LC dibinātājiem.

Lagzdiņš ievēlēts visos parlamentos kopš neatkarības atjaunošanas un ieņēmis dažādus amatus, bijis arī Saeimas TP frakcijas priekšsēdētājs.

Lielu sabiedrības uzmanību Lagzdiņš izpelnījās 2007.gadā, kad pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera ievēlēšanas izliecās pa parlamenta ēkas logu un pie Saeimas sanākušajiem cilvēkiem, kas atbalstīja Zatlera konkurentu Aivaru Endziņu, parādīja rupju žestu. Pēc tam deputāts taisnojās, ka tas bijis domāts kādam viņa sen neredzētam paziņam, ar kuru kopā viņš reiz dienējis padomju armijā.

Pēc tam politiķis tomēr izplatīja paziņojumu, kurā atvainojas "visiem, kurus 31.maijā pie Saeimas ēkas aizvainojis ar savu žestu". Lagzdiņš par šo izlēcienu saņēma bargāko sodu, kāds paredzēts Saeimas Kārtības rullī, proti, deputātam tika izteikts rakstisks brīdinājums, par to tika paziņots no Saeimas tribīnes un publicēts paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Komentāri (18)

terauds123 21.04.2010. 16.44

Laikam jau izšķirošais iemesls ir apvienošanās ar buldozeristiem uz vēlēšanām – pēdējais laiks jau arī mukt bij no tās bandas..par to žestu ..nu kas bijis, bijis..

+14
0
Atbildēt

2

    lolita_valta > terauds123 21.04.2010. 22.22

    Beidzam! Žests bija jauks! Tā pa īstam, man jau patika! Tikai tā murmulēšana par armijas biedru! Tā , ne visai!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    terauds123 > terauds123 21.04.2010. 23.28

    nu jā..es tai armija diemžēl pirms pašas neatkarības arī “paspēju” padienēt ..par tādiem žestiem parasti pa gurķi deva:) no otras puses jāatzīst ka uz tās oranžās ” urā fīreram un Kikī” pelēcības fona tā bija visai dzīva izrīcība..lai arī nepieņemama

    +2
    0
    Atbildēt

    0

krrudzinska 21.04.2010. 16.50

Parāda visiem zināmo žestu TP! Nu, labāk vēlāk, nekā nekad!

+10
0
Atbildēt

0

sanitai19 21.04.2010. 19.05

Paldies, Lagzdiņ!Sen bija laiks pamest to bandu. Būtot tik ilgi tajā partijā, esi uzvilcis tādu kauna kažociņu, kuru novilkt nebūs tik viegli.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu