Par tieslietu ministru virza Auces mēru • IR.lv

Par tieslietu ministru virza Auces mēru

15
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

ZZS Ginta Kaminska pašvaldības un kordiriģenta pieredzi uzskata par atbilstīgu justīcijas nozares vadīšanai

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) tieslietu ministra amatam iesaka Auces novada domes priekšsēdētāju Gintu Kaminski. Viņa dzīvesgājuma apraksts liecina – vienīgā saskarsme ar tiesu sistēmu viņam bijusi kā Zemgales apgabaltiesas piesēdētājam, tomēr Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv pauda pārliecību, ka viņš būtu piemērots kandidāts tieslietu ministra amatam.

Kaminskis beidzis Latvijas Universitātes juridisko fakultāti un pirms tam Jāzepa Vītola Latvijas valsts konservatoriju. Viņa galvenā darba pieredze gūta Auces pašvaldībā. Amatu savienošanas kārtībā Kaminskis strādājis dažādos pašvaldības uzņēmumos, kā arī bijis vairāku koru diriģents. Par valodu prasmi Kaminskis norādījis, ka brīvi pārvalda krievu valodu un var sarunāties vāciski, taču nav minēta angļu valoda.

Brigmanis uzskata, ka kandidāta pieredze un izglītība atbilst tieslietu ministra amatam: “Pašvaldības vadītājs ir vispusīgs cilvēks, un vispusīgs cilvēks ir spējīgs pildīt tieslietu ministra pienākumus.”

Pēc Brigmaņa teiktā, ZZS deputāti uzklausījuši arī partijas “Jaunais laiks” piedāvājumu virzīt tieslietu ministra amatam zvērinātu advokātu Lauri Liepu, kurš ir Egila Levita vadītās Konstitucionālo tiesību komisijas loceklis. ZZS šo piedāvājumu nav noraidījusi, taču pieprasījusi kandidāta dzīvesgājuma aprakstu, lai tuvāk viņu iepazītu un novērtētu.
ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis iepriekš žurnālistiem atzinis, ka Liepa varētu arī būt pieņemams pretendents, ziņo aģentūra BNS.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) trešdien vairākkārt sacīja, ka publiski nevienu ministra kandidātu nekomentēs, kamēr nebūs panākta vienošanās koalīcijā.

Komentāri (15)

andrisskrastins 21.04.2010. 15.20

Nu ak Dievs, cik liels izmisums ir Lembergam un ZZS :)

+14
0
Atbildēt

0

druvis_vectirans 21.04.2010. 16.18

Kāpēc tik pieticīgi-Auces mērs?”Vispusīgākais” taču viņiem ir Lembergs.Tad būtu pilns komplekts.

+11
0
Atbildēt

0

mary75 21.04.2010. 15.34

Ja kas ZZS piestāvētu, tad mēslu dakšas, un arī tad nepārtraukti būtu jāgaida komanda no Puzes, vai tos mēlus mest no tiem ratiem pa labi, vai pa kreisi.
TM amats ZZS piestāv apmēram kā filozofijas maģistra grāds Kāpostam vai padomju laika disidenta apzīmējums Brigmanim.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu