Maizītis: kavēšanās nenāks par labu prokuratūrai • IR.lv

Maizītis: kavēšanās nenāks par labu prokuratūrai

19
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Maizītis Vīķes-Freibergas un Ulmaņa iniciatīvu nekomentē, tomēr atgādina, ka ir gatavs kandidēt vēlreiz

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis uzskata, ka Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča lēmums nosaukt ģenerālprokurora amata kandidātu tikai pēc viņa pilnvaru termiņa beigām – 11.maija – nenāks par labu prokuratūrai.

“Tas, ka ilgu laiku iestāde paliek bez vadītāja prokuratūras stabilitātei par labu nenāk," ar preses sekretāra Andreja Vaska starpniecību Ir.lv sacīja Maizītis.

Maizītis nekomentēja bijušo prezidentu Vairas Vīķes-Freibergas un Gunta Ulmaņa rosināto parakstu vākšanu, taču norādīja, ka pašreizējā situācijā, kad atšķiras Saeimas deputātu publiskais viedoklis no slēgtā balsojuma rezultātiem, viņš joprojām ir gatavs uzņemties ģenerālprokurora pienākumus uz nākamo pilnvaru termiņu.

Jau vēstīts, ka Saeima pagājušā nedēļā slēgtā balsojumā nobalsoja pret Maizīša pārvēlēšanu amatā uz trešo pilnvaru termiņu. Bičkovičs nākamo kandidātu šim amatam solījies nosaukt pēc 11.maija, skaidri neatklājot, vai ir gatavs atkārtoti virzīt Maizīti.

Komentāri (19)

Sanita Jemberga 19.04.2010. 14.19

Lai gan zem bijušo prezidentu uzsaukuma Latvijas tautai ir parakstījusies arī Zaļa vardīte, paužot savu pārliecību ar „kva-kva-kva”, un „Aivars Lembergs”(cik smieklīgi!), to cilvēku skaits, kas parakstās tāpēc, ka negrib samierināties ar tautai melojošu Saeimu, visticamāk arī atbilst nepārtraukti augošajam parakstu skaitam. Kaut vai tā iemesla dēļ, ka daudz ir ģimeņu, kas vienā ailītē ierakstījušas vairākus vārdus.
Proti, vardes var kurkstēt cik grib, un lai arī būtībā nav svarīgi – cik, jau tagad var sacīt – ļoti daudz cilvēku Latvijā šobrīd no AT priekšsēdētāja Bičkoviča un Saeimas pieprasa atklātu un skaidru rīcību.
Bet Bičkovičam (kā viņš pagājušajā piektdienā vēstīja medijiem) šobrīd esot nepieciešams laiks, „lai saprastu notiekošos procesus Saeimā, prokuratūrā un sabiedrībā”. Varētu domāt, ka ar ģenerālprokurora kandidatūras nosaukšanu viņam kaut kā jāpieskaņojas šiem procesiem, nevis jārūpējas par tiesiskumu Latvijas valstī.
Turklāt grūti iedomāties, cik ilgs laiks Bičkovičam tagad būs vajadzīgs, lai, piemēram, saprastu „notiekošos procesus” Saeimā, ja viņš tos nav sapratis trīs ar pusi gadu garumā, vērojot, kā tiek ievēlēts prezidents, patriekts KNAB vadītājs, pie amata tiek viņš pats utt. pat līdz tādām lietām, kā un kāpēc tiek nobalsots par Latvijai netradicionālas lopu kaušanas atļaušanu.
Tomēr vēl interesantāk ir tas, ka laiks Bičkovičam tagad ir vajadzīgs arī tāpēc, lai saprastu sabiedrībā notiekošos procesus. Vai tiešām viņš vēlas, lai šī sapratne pie viņa atnāk kopā ar demonstrāciju zem Augstākās tiesas logiem? Vai varbūt tomēr vēl pirms tam Bičkovičs būs spējīgs novērtēt to, ka Vaira Vīķe-Freiberga un Guntis Ulmanis nu ļauj viņam ietaupīt sabiedrībā notiekošo procesu saprašanai nepieciešamo laiku? Jo tas jau nav tikai viņa laiks, tas ir visu mūsu laiks, kurā mēs dzīvojam ar apziņu, ka Saeima piekāš Latvijas valsti un tautu. Šim laikam ir jābeidzas pēc iespējas ātrāk.

+30
-3
Atbildēt

4

    v-auto > Sanita Jemberga 19.04.2010. 15.20

    Es PAR Maizisa nosaukshanu atkaartoti. Principa peec, ne Vienotiibas peec. Tikai nesaprotu, kaapeec Lailas k-dze uzskata, ka prezidenta, KNAB, lopu kaushanu utt. lietaas vainojams AT pr-js. Varbuut ir konkreeta informaacija? Padalieties, luudzu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    LieneL > Sanita Jemberga 19.04.2010. 16.25

    Zināšanai piedāvāju noskatīties ES direktīvās un regulās atļauto, Jūsuprāt “tradicionālo”:

    “Humāno” kaušanu ar apdullināšanu:

    http://www.youtube.com/watch?v=CxdQKvp-S0Q
    http://www.youtube.com/watch?v=3O_MGZev6kA

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    maziks > Sanita Jemberga 24.04.2010. 06.12

    ja ir kaads kam tas naak par sliktu , tad ir arii kaads kam tas naak par labu…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    LieneL > Sanita Jemberga 19.04.2010. 16.17

    Cienījamā Laila! Lūdzu, lūdzu nerunājiet par lietām, no kurām Jūs nekā daudz nesaprotiet! 1/4 daļa pasaules iedzīvotāju ir muslimi un viņi ēd tikai halal gaļu, kura iegūta tieši tā, kā to tradicionāli ieguva latvieši līdz 1940. gadam. Korānā ir teikts, ka dzīvniekiem nedrīkst sist pa seju (apdullināt). Muslimi nelieto cūkgaļu tādēļ, ka cūkuas nav iespējams nokaut nesāpīgi bez apdullināšanas – viņām nav tāds kakls, kuru var pārgriezt zibenīgi un nesāpīgi!

    Ceru, ka par citiem jautājumiem (prezidentu un KNAB vadītāju) Jūs nerakstiet līdzīgi demagoģiski kā par šo! Esmu gatavs Jums personīgi, vai visam IR kolektīvam nodemonstrēt seno latviešu jēru kaušanas metodi, kura ir analoģiska mūsdienu muslimu kaušanas metodei!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

mary75 19.04.2010. 14.15

Īstenībā šai Saeimai nevienu svarīgu jautājumu ļaut izlemt vispār nevajadzētu.
Pat, ja virzīs Maizīti atkārtoti, balsojums, visdrīzāk, būs iepriekšējais.
Baidos , ka sen ir plāns, ko tagad īsteno, un sen kaut kur gaida Vilnītis -2,visiem taču skaidrs, ka šis nav no tiem jautājumiem, ko vienkārši pametīs pašplūsmā.
Kā to variantu novērst – nudien nav saprotams, jo mums taču vislielākās cūcības tiek veiktas atbilstoši likuma burtam, piesieties nav kur.

+11
0
Atbildēt

2

    LieneL > mary75 19.04.2010. 22.16

    Sunim suņa dzīve un melnbalta taisnvirziena domāšana. Īstenībā šī ir pēdējā saeima, kurā vēl var pieņemt kaut cik sakarīgus lēmumus. Tikai oktobrī sāksies īstais haoss. Ja gadījumā 49-tais džeris var saņemties un paraudzīties uz lietām plašāk (ceru, ka vismaz oža laba!), tad sapratīs, ka ne vienmēr tas, kurš sauc “ķeriet zagli” nav zaglis. Pēc Latvijā plaši praktizētās polittehnoloģijas, tieši JL [protams arī Lembergs aiz škrobes] ir ieinteresēts Maizīša nomaiņā, bet TP un LPP/LC, nez vai, jo kā jau norādīju 16.04.2010, visvairāk no Maizīša būtu jābaidās pie varas esošiem – Repšem, Domvrovskim, Rimševičam un CO. Šobrīd ar vienu šāvienu tiek šauti trīs zaķi – 1) izgāzt Maizīti un tādējādi 2) panākt viņa kandidēšanu Vienotībā un 3) vainu novelt uz opozīciju. Tādējādi vēlēšanās TP/LPP/LC/LABALATVIJA paliktu zem 5% 100%! Bet suņiem jau to nesaprast……

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 20.04.2010. 10.30

    Ja pēc foto esi izsecinājis, ka es esmu suns ar taisnvirziena domāšanu, tad, acīmredzot, sevi tu uzskati par Allahu?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

maziks 19.04.2010. 15.10

kad partiju iipasnieki buus tikuši skaidriibaa , aatraak Bičkovičs neko nevar , ka neizmuld kautko aplam , tatad pagaidiis liisdz saimnieki pateiks kaads naakošais gaajiens Bičkovičam ejams, jo patreiz par tiesiskumu valstii ruuopeejas taadi ļausis , kuri konfliktee ar kriminaallikumu …cik tas itiesiski ,cerams ka saprotat.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu