Zīle turpinās vadīt TB/LNNK • IR.lv

Zīle turpinās vadīt TB/LNNK

25
Ieva Čīka, LETA

Kongress lēmumu par sadarbības partneri Saeimas vēlēšanās deleģē partijas padomei

Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle sestdien par apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) valdes priekšsēdētāju partijas 14.kongresā tika ievēlēts atkārtoti. Viņš būs arī apvienības premjera amata kandidāts nākamajām Saeimas vēlēšanās, ziņo aģentūra LETA.

Zīle bija arī vienīgais kandidāts, kuru līdz kongresa dienai partijas biedri bija izvirzījuši vadītāja amatam. Kā par vienīgo variantu delegāti balsoja arī par partijas valdes sagatavoto lēmumu kongresā nenosaukt konkrētu sadarbības partneri Saeimas vēlēšanās, bet deleģēt šī jautājuma izšķiršanu TB/LNNK padomei. Arī tā vadīsies pēc apvienības valdes sagatavota priekšlikuma.

Par lēmuma atlikšanu bija 156 no 202 delegātiem. No zāles gan izskanējuši aicinājumi balsot arī par otru iesniegto lēmumprojektu, kas paredzētu sadarbību ar "Visu Latvijai!", taču partijas  priekšsēdētājs Zīle norādīja, ka šie lēmumprojekti ir viens otru izslēdzoši, tāpēc balsošana par otru variantu nenotiks.

Zīle debatēs neslēpa nepatiku par to, ka "TB/LNNK grib kļūt par "Visu Latvijai!" filiāli". Viņš neesot gatavs kandidēt premjera amatam, ja TB/LNNK vēlēšanās startēs kopā ar "Visu Latvijai!". Viņaprāt, vienīgais sadarbības risinājums būtu pilnīga "Visu Latvijai!" integrācija TB/LNNK.

Par Zīli partijas vadītāja amatā nobalsoja vairāk nekā 180 biedri no kongresa 202 dalībniekiem. Par TB/LNNK valdes priekšsēdētāja vietnieku atkārtoti tika iecelts bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. Apvienības valdē būs arī Jānis Strupavnieks, Ingūna Raituma, Emīls Jakrins, Jānis Birks, Aivars Aksenoks, Juris Griķis, Ģirts Lapiņš, Māris Pūķis, Romāns Naudiņš, Raitis Ābelnieks.

Kongress apstiprināja arī jaunās priekšvēlēšanu programmas nacionālo un sociāli ekonomisko jautājumu risināšanai. Nacionālo jautājumu programmā uzsvērta latviešu valodas lomas nostiprināšana sabiedrībā, kā arī cīņa pret Krievijas ietekmes palielināšanos.

Sociāli ekonomiskās programmas mērķis ir galvenokārt ar nodokļu sistēmas izmaiņām panākt strukturālas pārmaiņas Latvijas tautsaimniecībā, valstij atbalstot uzņēmējdarbību, darbaspēku, ģimenes ar bērniem un sociāli mazāk aizsargātos iedzīvotājos, kā arī apliekot ar lielākiem nodokļiem kapitālu, spekulatīvos darījumus un dārgos nekustamos īpašumus.

Komentāri (25)

Māris Diņģelis 17.04.2010. 21.23

Dīvainu vēlējumu Zīle izteicis kongresa noslēgumā – “Vēlēsim sev sekmes un gudrību!” Ja pašu gudrība ir tāda pat nejaušība kā veiksme, nu tad pirmsvēlēšanu taktika skaidra, jālūdz un jāburas!

+12
-2
Atbildēt

1

Kristaps O. 17.04.2010. 22.48

vai kāds nevar mani apgaismot – kāda veida izdevīgums Vienotībai vispār var būt, pieņemot TB/LNNK (Izņemot vienīgi Zīles civilizēto feisu)? Viņu popularitāte 1,5%, reputācija sen putekļos. Priekš kam Vienotībai viņi????

+8
-2
Atbildēt

4

    simpsons > Kristaps O. 18.04.2010. 13.08

    Lietotāji jau droši vien zin balsu skaitīšanu un dalīšanu vēlēšanās.
    Man, tāpāt kā iepriekšējiem komentētājiem liekas, ka TB/LNNK pievienošanās Vienotībai pienesīs daļu no viņu 1,5% balsu. Bet, cik Vienotības vēlētāju ilgi domās vai tad balsot par to sarakstu? Es, piemēram, netaisos balsot par TBilggadīgajām lokomotīvēm – Dobeli, Tabūnu, Batjku.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > Kristaps O. 18.04.2010. 09.35

    Pragmātika, tomēr, jāsamēro ar kādu – nekādu principu ievērošanu, un, tā ka Vienotība sevi pozicionē kā civilizētu eiropeisku partiju, kuras virsuzdevums ir godīga politika un atbrīvošanās no oligarhu ietekmes, tad VL un TB uzņemšana savos sarakstos būtu šo principu atklāts pārkāpums, un diezin vai īpaši sajūsminātu daudzus atbalstītājus,domāju, ar to Vienotība vairāk zaudētu, kā iegūtu.
    ES personisku neesmu sajūsmā arī par bijušo TB un TP biedru iesaistīšanu, kuriem “atvērušās acis”, kad attiecīgo partiju reitingi nokrita zem 2%, tā pa īstam es tur gribētu redzēt tikai JL biedrus, kas tur bijuši no laika gala un partijas nav mainījuši, bet, neko darīt nevar, tāda ir Latvijas politiskā kultūra, nebūsim idealisti.
    Bez tam mums visām partijām, acīmredzot, tas rezervistu soliņš tāds paīss, un tā “elite” tā īpaši kādm no malas pakomandēt dod nav ieinteresēta, kaut arī sakarīgu cilvēku Latvijā pietiek.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Māris Diņģelis > Kristaps O. 18.04.2010. 00.36

    Līdz vēlēšanām gan vēl daudz kas var notikt, taču ir iespējams, ka Saeimā iekļūst tikai tie 3 saraksti, kas tagad aptaujās pārliecinoši pārvar 5% barjeru – SC,Vienotība,ZZS.
    Par sīkajiem sarakstiem nodotās balsis līdz ar to proporcionāli tiks sadalītas starp šiem sarakstiem. Labākā situācijā tātad būs tie, kas spēs savu ietekmi pavairot abējādi – piesaistīt sīkpartiju balsotājus jau pirms vēlēšanām un uzlabot savu tiešo rezultātu, kā arī automātiski savākt sev lielāku daļu no 5% nepārvarējušajām balsīm.
    Protams, risks ir pāršaut pār strīpu šajās balsu medībās, kā jau Vienotībai gandrīz sanāca ar Visu Latvijai.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > Kristaps O. 18.04.2010. 00.55

    Ohohoho, pati Nellija man atbild, esmu sajūsmā un pagodināts! :) Cool! Tomēr, patiesi cienītā Ločmeles kundze, ceru, ka Vienotība nav tik optimistiski kā Jūs. Nedrīkst novērtēt par zemu populācijas dumjumu un Vienotība – pretinieku spēku(t.i.LNT un Stendžas apvienoto zombijmašīnu)! Bet ar TB/LNNK pievienošanos jau nu Vienotība balsis vienīgi zaudētu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 17.04.2010. 22.01

Varētu pafantazēt,ka lielie nacionāļi ar prieku pievienotos kaut Saskaņā, ja vien tiem dotu saraksta pirmo desmitnieku.Nu, saprotams, drusku pasarktu,pabubinātu par to kā ” jāiet līdzi laikam”, un tā.. Tikai re, neaicina reliktus vairs nekur. Un pareizi. :)

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu