Rīgas ieņēmumi būs mazāki, izdevumi pieaugs • IR.lv

Rīgas ieņēmumi būs mazāki, izdevumi pieaugs

30
Lita Krone, LETA

Par 8 miljoniem lielāku budžeta deficītu plāno arī uz Dienvidu tilta rēķina

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja plāno palielināt galvaspilsētas budžeta deficītu par astoņiem miljoniem latu, vēstī LETA. Ja deputāti apstiprinās sagatavotos budžeta grozījumus, deficīts varētu būt 28,1 miljons latu, un to plānots segt no iepriekšējo gadu uzkrājumiem.

Grozījumu projektā paredzēts, ka pašvaldības ieņēmumi samazināsies par 1,1 miljonu, bet izdevumus plānots palielināt par septiņiem miljoniem latu. Lielākais izdevumu palielinājums – aptuveni seši miljoni latu – paredzēts investīciju programmā. Tajā 1,58 miljonus latu paredzēts papildus piešķirt Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecībai Pārdaugavā, par kuras pabeigšanu radušās šaubas finanšu trūkuma dēļ. Jau ziņots, ka nesamērīgi lielo pirmās un otrās kārtas būves tēriņu dēļ Dienvidu tilts izpelnījies "Zelta tilta" nosaukumu.

Teju miljonu piešķirs Austrumu maģistrāles būvniecībai, 0,76 miljonus – ielu rekonstrukcijai, 0,71 miljonu latu – sabiedrisko tualešu ierīkošanai pilsētas centrā.

1,3 miljonus latu saņems pašvaldības Satiksmes departamentam, lai norēķinātos par ielu uzturēšanu sniegotajā ziemā.

Galīgo lēmumu par jaunajiem tēriņiem paredzēts pieņemt domes sēdē maijā, jo pirms tam tie jāizskata citās pašvaldības komitejās.

Jau vēstīts, ka pērn Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi kopumā bija lielāki nekā plānots, taču šā gada pirmajos divos mēnešos tie būtiski atpaliek no plāna. Par Rīgas kredītreitinga samazināšanu brīdinājušas starptautiskās aģentūras.

Komentāri (30)

austrisv 18.04.2010. 13.22

Interesanti, kas gan segs vai finansēs to Rīgas pilsētas budžeta deficītu 8 miljonus Ls?

0
0
Atbildēt

0

sidnas 14.04.2010. 19.25

Nekādi nesaprotu – turpinās to dienvidu tilta būvniecību vai nē?
Te naudas nebija, būvnieki visu pārtrauc – te atkal – līdzekļi rezervēti…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu