LPP/LC valdībā neies, bet to atbalstīs • IR.lv

LPP/LC valdībā neies, bet to atbalstīs

28
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

LPP/LC premjera Dombrovska valdībai nepievienosies, bet to atbalstīs, pēc LPP/LC valdes sēdes pirmdienas vakarā paziņoja partijas vadība.

“Latvija ir drošībā, jo mēs pieņēmām lēmumu līdz vēlēšanām atbalstīt Dombrovska valdību,” žurnālistiem pavēstīja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers.

Šlesers norādīja, ka valdība var rēķināties ar stabilu balsu vairākumu Saeimā, tomēr LPP/LC nevirzīs savus pārstāvjus darbam Dombrovska valdībā, jo uzskata, ka piecus mēnešus pirms Saeimas vēlēšanām nebūtu labi mainīt valdības sastāvu.

“Nākamos piecus mēnešus darīsim visu iespējamo, lai atbalstītu šo valdību,” sacīja Šlesers. Uz “ir.lv” jautājumu, vai tas nozīmē, ka LPP/LC nenāks klajā ar iniciatīvām, kas ir pretrunā valdības nostājai, Šlesers atbildēja izvairīgi. Viņš sacīja, ka LPP/LC neatbalstīs valdības demisijas pieprasījumu, bet nodokļu jautājumos ar valdību nav izdevies panākt vienošanos.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) norāda, ka LPP/LC lēmums nav pārsteigums un nekādā veidā neiespaidos viņa vadītās mazākumvaldības darbu. Otrdien premjers tiksies ar partneriem “Vienotībā”, šonedēļ plānotas tikšanās arī ar citiem koalīcijas partneriem. Pirms nav notikušas šīs sarunas premjers nenosauks ministru amata kandidātus, “ir.lv” informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš uzsvēra, ka LPP/LC nav gatava parakstīt kādu rakstisku vienošanas par sadarbību ar koalīcijas partijām, jo tādā gadījumā būtu jāgroza valdības deklarācija, kas aizņemtu daudz laika un nebūtu lietderīgi.

LPP/LC paudusi arī savu pozīciju valdības reformēšanā – partija uzskata, ka veselības ministrija jāpievieno labklājības ministrijai, nozares pārraudzību uzticot esošajam ministram Uldim Augulim (ZZS), ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (TP) vajadzētu turpināt darbu, savukārt Jaunā laika līderei Solvitai Āboltiņai būtu jāuzņemas Tieslietu ministrijas vadība. LPP/LC atbalsta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) likvidēšanu, bet ar nosacījumu, ka visas RAPLM funkcijas tiek nodotas Ekonomikas ministrijai.

Solvita Āboltiņa BNS atzinusi, ka negatavojas atsaukties LPP/LC aicinājumam kļūt par tieslietu ministri. Viņa arī atgādināja, ka Riekstiņš savu izvēli ir jau izdarījis un ministra pienākumus beigs pildīt līdz ar jauna ministra apstiprināšanu.

Politologs Jānis Ikstens “ir.lv” jau iepriekš prognozēja, ka LPP/LC neies valdībā, jo tas LPP/LC šobrīd nebūtu izdevīgi. Arī politologs Juris Rozenvalds “ir.lv” izteicās, ka LPP/LC paliks ārpus valdības, taču paudīs atbalstu valdībai “ar zināmiem noteikumiem”. “Pašreiz neviens nav ieinteresēts šūpot laivu,” pauda Rozenvalds, norādot, ka LPP/LC atbalstu valdībai “pārdos kā valstisku rīcību”, tai pašā laikā neejot valdībā, neuzņemoties atbildību par nepatīkamajām lietām.

Koalīcijai patlaban ir 48 balsis, ieskaitot neatkarīgo deputātu – Visvalža Lāča un Aijas Barčas – atbalstu. Tiesa, deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) ilgstoši slimo un faktiski nepiedalās Saeimas balsojumos.

Komentāri (28)

skola 12.04.2010. 09.44

Diezgan nožēlojami ir tas, ka Atslēdznieks kopā ar saviem pakalpiņiem valsts krīzes laikā atļaujas spēlēt teātri – iesim vai neiesim! Ja tie būtu nopietni cilvēki un valsts patrioti, viņiem atbilde nebūtu tālu jāmeklē – tā būtu gatava vienas dienas laikā! Bet ko var gribēt no viena āksta un blēža ar vidējo izglītību, kuram mute kā plēšas, sirdi – no akmens, bet labie darbi – neeksistējoši! Labāk jau būtu, ja viņi valdībai ne tuvu nerādītos – atkal sabojās gaisu ar savu “gāzēšanu” bezdibenī un nevarēs brīvi paelpot!

+19
-1
Atbildēt

2

    skola > skola 12.04.2010. 10.34

    Lietas būtību tas īpaši nemaina – augstākās izglītības viņam nav, bet tas jau ir rādītājs!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > skola 12.04.2010. 10.21

    Cik zinu, nekādas vidējās izglītības minētajam kungam nav, tikai kaut kāda nepabeigta profesionāli tehniskā skola, kas, vismaz manā jaunībā, bija domāta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām jeb “with learning disabilities”.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

gundega 12.04.2010. 09.28

Tāds lpp/lc valdībā vajadzīgs kā zaķim stopsignāls :)Lai šie pievienotos, JL nāktos izklāties kā paklājiņam, piekrītot politmafijas megaprojektiem,..kas maz ticami.Un arī tad nebūtu zvanīts,ka pēc vajadzīgo lēmumu pieņemšanas šlesernieki nepaceļ cepures.Saprotams, ” principiālu” iemeslu dēļ :)

+8
-1
Atbildēt

0

Dainis Juraga 12.04.2010. 10.27

Nuja, tas vajadzīgs, lai dotu zīmi starpgalaktiskajiem tūristiem :)

+5
0
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > Dainis Juraga 12.04.2010. 10.55

    Starpgalaktiskajiem tūristiem gan iespaidīgāka zīme būtu trases Piena Ceļš – Pumpuru villa atklāšana. Ja Dombrovskis piekristu piešķirt pāris miljardus šim mērķim, tad viss būtu kārtībā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu