Kristovskis: valdība tuvu vairākumam arī bez LPP/LC • IR.lv

Kristovskis: valdība tuvu vairākumam arī bez LPP/LC

23
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

“Dombrovska valdība ir tuvu tam, lai arī bez LPP/LC strādātu ar nelielu vairākuma atbalstu Saeimā,” pārliecināts Ģirts Valdis Kristovskis.

Apvienības “Vienotība” un partijas “Pilsoniskā savienība” (PS)līderis Ģirts Valdis Kristovskis piektdien vakarā pēc PS valdes sēdes “ir.lv” atzina, ka nav noslēpums par sarunām ar opozīcijas deputātiem un valdība esot tuvu tam, lai vairākums parlamentā būtu arī bez LPP/LC.

Kristovskis uzskata, ka LPP/LC nevajadzētu uzņemt valdībā, taču tā kā premjers izšķīries par LPP/LC aicināšanu koalīcijā Kristovskis šo lēmumu respektēs. “Mūsu kopējais valdes viedoklis bija, ka [premjers Valdis] Dombrovskis ir tā persona, kuram ir tiesības izvēlēties savas valdības atbalstam vienu vai otru partneri. Mēs to respektēsim,” sacīja Kristovskis.

Pēc Kristovska domām, stabils vairākuma atbalsts parlamentā, ko varētu iegūt līdz ar LPP/LC iekļaušanos valdībā, nenozīmētu valdības lielāku rīcībspēju. “Ja valdību veido partneri ar diametrāli pretējiem priekšstatiem kaut vai jautājumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, tad ir grūti cerēt, ka šīs valdības darbs būs efektīvs,” pauda Kristovskis.

“ir.lv” jau vēstīja, ka vairāki “Vienotības” politiķi atklājuši, ka varētu notikt sarunas vēl ar vairākiem Tautas partijas (TP) deputātiem par viņu aiziešanu no TP un atbalstu valdībai. Šo deputātu vidū ir Jānis Eglītis, kurš atturējās balsojumā par TP aiziešanu no valdības, Jānis Klaužs, kurš nāk no Līvānu nodaļas, kas visa ir pametusi TP, kā arī deputāts Uldis Briedis.

LPP/LC lēmumu, vai pievienoties Dombrovska valdībai, plāno paziņot nākamnedēļ, pirmdien.

Komentāri (23)

mincitis888 10.04.2010. 01.01

Liekas, ka tagad, pirms vēlēšanām, vadīt valdību neuzņemtos nedz tp, nedz lpp/lc . Viņi ļoti labi apzinās to, ar kādām problēmām saskartos, un,galvenā-100% netikšana nākamajā Saeimā! Pie kam, opozīcijā ir tik ērti tusēt, var kritizēt no rīta līdz vakaram, un, tas nekas, ka paši tukši kā uzpūsti baloni, ideju nekādu, toties kāds kaifs nebūt sliktajiem!
Par tp…ļoti cerēju, ka kādam no tp ierunāsies sirdsapziņa…bet, diemžēl, tā nenotika!:(

+10
0
Atbildēt

0

gundega 09.04.2010. 22.55

Pieņemu, JL labi apzinās, ka šlesera manevri ir tikai manevri spalvu izrādīšanai un JL pačakarēšanai, jeb reāli valdībā iet šamie negrasās.Ne tur “biezo” ministru portfeļu, nedz piekrišanas megapoles projektiem kur sildīt rociņas..Tā kā, pareizi vien ir- jāmeklē citur tās balsis.. normāli.

+8
-1
Atbildēt

0

Liāna Tūtiņa 10.04.2010. 11.04

Tiešām, labāk nīkulīgs vairākums ar no biznesa nodalītas valsts varas atbalstītājiem, nekā pārliecinošs – ar politbiznesmeņiem.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu