Kampara kritizētais Sarma nokļuvis SPRK • IR.lv

Kampara kritizētais Sarma nokļuvis SPRK

16
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) kritizētais ministrijas ierēdnis Uģis Sarma atgriezies ministra pārraudzībā esošā iestādē – SPRK.

Bijušā Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta vadītāja Uģa Sarmas vārds visplašāko skanējumu ieguva pēc skandāla ar biogāzes kvotu sadali ar TP saistītiem uzņēmējiem.

Sarma tagad uzvarējis ekonomikas ministra pārraudzībā esošās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) izsludinātajā konkursā par Enerģētikas departamenta direktora vietnieka amatu, “ir.lv” apstiprināja SPRK.

SPRK informēja, ka Enerģētikas departamenta direktora vietnieka amats ir jaunizveidots amats, jo SPRK no 1.novembra regulē sabiedriskos pakalpojumus visā valsts terirorijā, tostarp pašvaldībās.

Konkurss uz šo amatu tika izsludināts pērn novembrī, tam pieteicās 10 pretendenti, bet Sarma tika atzīts par viskompetentāko. Sarmas pienākumos, galvenokārt, būs siltumenerģijas un koģenerācijas jautājumi. Alga – 1347 lati pirms nodokļu nomaksas, kas atbilstot viņa amatpersonas pakāpei vienotajā atalgojuma sistēmā.

Sarma Ekonomikas ministriju pameta pagājušā gada augustā, kad ministrija nolēma likvidēt Enerģētikas  departamenta direktora vietnieka amata vietu. Dažus mēnešus vēlāk, oktobrī viņš kļuva par Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktoru, savukārt decembrī viņš pēc paša vēlēšanās pārtrauca šīs darba attiecības.

Darbu jaunajā amatā SPRK Sarma sācis janvārī, informēja komisijā.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) pērn intervijā “Dienas Biznesam” par Sarmu sacīja: “..skaidrs, ka visi noteikumi, ko viņš gatavojis saistībā ar enerģētikas lietām, kur obligātā iepirkuma cena elektroenerģijai ir būtiski lielāka nekā vidēji Eiropā, man liek teikt, ka ar Sarmas kunga darbu daudz kas nav kārtībā. Ir ļoti populāri pievilkt klāt konkrētus ierēdņus atsevišķiem oligarhiem, ietekmīgiem ekonomiskiem vai politiskiem spēkiem. Taču es negribu par to runāt, jo man nav tiešu, konkrētu faktu.”

Sarmas pieņemšana darbā ir paša SPRK kompetences jautājums un Kampars neplāno iejaukties SPRK iekšējās lietās, “ir.lv” sacīja ministra preses sekretārs Sandris Sabajevs.

“Šajā gadījumā atšķiras ministra un SPRK viedokļi par Sarmas kunga reputāciju un darba metodēm. Kampars cer, ka SPRK konkursā rūpīgi un atbildīgi izvērtējusi visus apstākļus, tostarp viņa reputāciju,” pauda Sabajevs.

Komentāri (16)

Jānis Dreimanis 09.04.2010. 08.34

Es gribētu redzēt šī konkursa nolikumu. Laikam piemirsuši bija iekļaut punktu par nevainojamu reputāciju…

+4
0
Atbildēt

1

    skola > Jānis Dreimanis 12.04.2010. 09.52

    Tur jau tā lieta, ka šāda punkta nav! Ja valsts pārvaldē un iestādēs būtu vienots ētikas un morāles kodekss, tad varētu atsaukties uz to, bet kurš tad pie tā strādās – tad jau liela daļa augstāko amatpersonu nedrīkstētu atrasties savos amatos!

    0
    0
    Atbildēt

    0

ievacinite 09.04.2010. 16.26

Kad beidzot valdība tiks vaļā no šiem “sarmām”.

+3
0
Atbildēt

0

Anda Burve-Rozīte 09.04.2010. 09.25

Drīz vajadzēs terminu “kamparizācija” – ekonomikas ministrs it kā ir pret, bet viss notiek. Andrejevas kamparizācija SPRK, Sarmas kamparizācija valsts pārvaldē, Latvenergo TEC-2 kamparizācija. Vai arī to vienkārši dēvē par attiecībām ar koalīcijas partneriem? Tie nav jauni laiki, tās ir vecas tradīcijas.

+4
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu