Ārskats nr.33: Baidens gatavs turpināt. Sji piezvana Zelenskim. Erdoganam slikta dūša. • IR.lv

Ārskats nr.33: Baidens gatavs turpināt. Sji piezvana Zelenskim. Erdoganam slikta dūša.

Pauls Raudseps

ASV prezidentam Džo Baidenam ir jau 80 gadu, bet viņš vēl nepošas doties pensijā. Šonedēļ Baidens paziņoja, ka gatavs kandidēt nākamgad gaidāmajās vēlēšanās, kurās viņa oponents visdrīzāk atkal būs šobrīd 76 gadus vecais Donalds Tramps. Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps vērtē Baidena izredzes un to, cik liela nozīme ir viņa jau ļoti cienījamajam vecumam. Abi žurnālisti arī apspriež pirmo sarunu kopš pagājušā gada februāra starp Ķīnas valdnieku Sji un Ukrainas prezidentu Zelenski, Turcijas prezidenta Erdogana vājuma brīdi televīzijas intervijā un izredzes 14. maijā gaidāmajās vēlēšanās, un bruņota konflikta uzliesmojumu vienā no Āfrikas lielākajām valstīm – Sudānā.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lvSpotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2022

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu