Ārskats nr.31: Makrons saceļ traci; Ukrainā šausmu skati; Igaunijā liberāla koalīcija • IR.lv

Ārskats nr.31: Makrons saceļ traci; Ukrainā šausmu skati; Igaunijā liberāla koalīcija

Pauls Raudseps

Pēc lepnas uzņemšanas Pekinā Francijas prezidents Makrons nāca klajā ar izteikumiem par Eiropas attiecībām ar Ameriku, kas lika ķīniešiem smaidīt, bet daudziem eiropiešiem spļaudīties. Tomass Pildegovičs un Aivars Ozoliņš pārrunā gan Makrona neapdomīgo aizraušanos ar  «stratēģisko autonomiju», gan satraucošo slepeno dokumentu noplūdi ASV, gan Igaunijas jaunās valdības uzņemto liberālo kursu. Tomass un Aivars arī pievēršas ar karu saistītiem jaunumiem: starptautiskajai reakcijai uz video, kurā krievu karavīrs nogriež ukraiņu gūsteknim galvu, Vācijas straujajam lēmumam par iznīcinātāju piegādi Ukrainai, un Krievijas lielgabala gaļas meklējumiem.

Raidierakstā Ārskats ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Aivars Ozoliņš dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2022

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu