Sakustējies nodokļu administrēšanas aisbergs mazās uzņēmējdarbības veicējiem • IR.lv

Sakustējies nodokļu administrēšanas aisbergs mazās uzņēmējdarbības veicējiem

1
Ilustratīvs attēls
Raitis Logins

Pēdējos gados valsts īstenojusi nozīmīgu nodokļu reformu mazajai uzņēmējdarbībai, likvidējot vai sašaurinot vairākas nodokļu formas un mazinot to vēlmi un iespējas maksāt godīgi nodokļus valsts budžetā. Viena no nozīmīgākajām reformām skāra mikrouzņēmumus. Lai arī lēni nāca, bet no šā gada rudens mikrouzņēmuma nodokļa (MUN) maksātājem valsts nodrošina jaunu pakalpojumu – saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu (SDI konts), kas ļauj automatizēt nodokļu nomaksu un mazina administratīvo slogu, ļaujot lielāku uzmanību veltīt uzņēmuma darbībai.

Jaunais saimnieciskās darbības ieņēmumu konts (SDI konts) ir solis, lai piedāvātu mazajiem individuālajiem uzņēmējiem vienkāršot nodokļu nomaksu un radītu motivējošu vidi nodokļu samaksai, samazinātu administratīvo slogu, atsakoties no grāmatveža pakalpojuma, un veicinātu uzņēmēju “iziešanu” no ēnu ekonomikas. SDI konta ieviešana ir gaidīts notikums, kas neatkarīgi no darbības nozares būtiski atvieglo daudzu saimnieciskās veicēju ikdienu izpildīt saistības ar valsti maksimāli vienkāršotā veidā. Vienlaikus jāuzsver, ka ar šo darbu politikas veidotājiem nevajadzētu apstāties un būtu jāpiemeklē risinājumi arī citām mazās uzņēmējdarbības grupām.

Pioniere Baltijā – Igaunija, Lietuva vēl domā

Grant Thornton ir viens no lielākajiem finanšu konsultāciju uzņēmumiem Baltijā un pasaulē, kas ļauj izvērtēt dažādus nodokļu politikas risinājumus. Latvija ar šādu mazās uzņēmējdarbības nodokļu maksāšanas risinājumu nav pioniere. Līdzīgu 2019.gadā Baltijā ieviesa igauņi – to pirmajā gadā jau sāka izmantot 1600 lietotāju, bet trīs gados konts atvērts jau 10 000 lietotājiem.

Latvijā šim maksāšanas režīmam pašlaik atbilst 9000 saimnieciskās darbības veicēji, bet, tā kā dalība šajā SDI konta režīmā ir brīvprātīga, grūti vēl prognozēt pieprasījuma dinamiku. Savukārt Lietuva gatavojas tā ieviešanā – plānots, ka kaimiņvalstī tas darbosies ar atšķirīgu modeli. Potenciāls šim režīmam Lietuvā varētu būt daudz lielāks par Latviju un Igauniju, jo tur darbojas ap 100 000 PVN nemaksājošie pašnodarbinātie, uz ko vēlas attiecināt jauno nodokļu maksāšanas veidu.

Galvenie fakti, kas jāzina par SDI kontu

Kas ir saimnieciskās darbības ieņēmumu konts? To var izmantot saimneiciskās darbības veicēji, tātad – fiziskas personas, kas ir mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji, kam vairs nebūs jāiesniedz MUN deklarācija, kā arī pašiem vairs nebūs jāaprēķina un jāpārskaita valsts budžetā maksājamā nodokļa summa – to automātiski veiks banka. Izmantojot SDI kontu, visi ieņēmumi no saimnieciskās darbības jāieskaita tajā, un tālākās darbības automātiski veiks banka sadarbībā ar VID.

Speciālo kontu var atvērt tikai fiziskas personas un mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji, individuāli komersanti un zemnieku, zvejnieku saimniecības, kas nenodarbina darbiniekus un nav PVN maksātāji – tātad gada apgrozījums nedrīkst pārsniegt 40 000 eiro slieksni. Saimnieciskās darbības ieņēmumu konts paredzēts, lai no saimnieciskās darbības gūtajiem ieņēmumiem aprēķinātu, ieturētu un uzskaitītu nodokļa maksājumus un pārskaitītu tos vienotajā nodokļu kontā.

Mikrouzņēmuma nodokļu (MUN) likme ir 25% apgrozījumam līdz 25 000 eiro gadā. Apgrozījuma daļai, kas pārsniedz šo slieksni piemēro paaugstināto nodokļu likmi – 40%. Banka sākotnēji rezervē 40% no ienākošajiem SDI kontā līdzekļiem, kas ir maksimālā MUN režīma nodokļa procentu likme, ja gada apgrozījums ir no 25 000 – 40 000 eiro. 40% rēķina tai summas daļai, kas pārsniedz šo 25 tūkstošu eiro slieksni. Ja konta apgrozījums nepārsniedz 25 tūkstošus gadā, tad papildus rezervēto nodokļa summu banka atbrīvo divu dienu laikā pēc līdzekļu ieskaitījuma. Atlikušies līdzekļus konta īpašnieks var izmantot pēc saviem ieskatiem.

Lai pievienotos šim kontam, īpašniekam nevar būt nodokļu parādi. Šis režīms nav izdevīgs tiem, kam ir lieli saimnieciskās darbības izdevumi, piemēram, izejvielu izmaksas. Kontā ieskaita tikai ar saimniecisko darbību saistītus ieņēmumus, tostarp skaidro naudu. Banka no katras SDI kontā ienākošās summas rezervē nodokļu summu un ieskaita valsts budžetā, bet pārējo naudu atbrīvo. Savukārt VID savā pusē veido nodokļa aprēķina deklarāciju. Grāmatvedības uzskaitei ir jābūt vienkāršā ieraksta sistēmā, kas nozīmē, ka pakalpojums tiek fiksēts pakalpojuma sniegšanas vai produkcijas pārdošanas brīdī, nevis rēķina izrakstīšana sbrīdī.

Gan Latvijā, gan Igaunijā pakalpojumu nodrošina tikai viena banka

Latvijā šo kontu atver tikai viena komercbanka – AS Industra Bank, kas vienīgā ir piekritusi šāda pakalpojuma sniegšanai. Lai arī tā ir mazzināma banka Latvijas iedzīvotājiem, tā darbojas jau ilgstoši mūsu tirgū. Agrāk tā fokusējās uz ārvalstnieku un nerezidentu apkalpošanu, bet tagad stingrās banku uzraudzības politikas dēļ tā mainījusi stratēģiju un pievērsusies vietējam klientam, it īpaši mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu.

Kāpēc citas kredītiestādes Latvijā nav atsaukušās jaunās sistēmas administrēšanai? To vērtējumā tas ir salīdzinoši šauras nišas produkts, un tehnoloģisko risinājumu ieviešanas un uzturēšanas izmaksas ir augstas pret potenciālo klientu apjomu. Arī Igaunijā līdzīgu iemeslu dēļ šo pakalpojumu nodrošina tikai viena mazā banka – LHV Bank.

Igaunijā sistēma darbojas analogi Latvijai. Uzņēmējdarbības ienākuma nodokļa likme ir 20% no kopējās uzņēmēja kontā saņemtās summas, ja tā nepārsniedz 25 000 eiro kalendārajā gadā, un 40% no summas, kas pārsniedz 25 000 eiro, kas saņemta uzņēmēja kontā kalendārajā gadā.

Uzņēmēja konta turētājam kaimiņvalstī ir tiesības uz valsts apmaksātu veselības apdrošināšanu, ja kalendārajā mēnesī saņemtā sociālā nodokļa daļa ir vismaz sociālā nodokļa minimālās saistības ietvaros. 2022.gadā minimālā sociālā nodokļa pienākuma mēneša likme ir 584 eiro, bet minimālā sociālā nodokļa saistības – 192,72 eiro mēnesī (t.i., personai 2022.gadā kontā būtu jāsaņem vismaz 1606 eiro kalendārajā mēnesī). Ja privātpersona sniedz pakalpojumus juridiskai personai, juridiskajai personai tiks piemērots papildu ienākuma nodoklis, kas nodokļu slogu pielīdzina regulāru darba attiecību nodokļu slogam. Papildu nodokļa maksājums ir paredzēts, lai novērstu pastāvīgo darba attiecību pāreju uz izdevīgāku uzņēmēja kontu.

Jāturpina vienkāršot nodokļu administrēšanu mazajam biznesam

Pēc vērienīgās nodokļu reformas mazajai saimnieciskajai darbībai pašlaik ir jāmeklē jauni risinājumi administratīvā sloga mazināšanai un nodokļu režīmu sakārtošanai un pielāgošanai. SDI konts atrisinās daļai VID reģistrēto autoratlīdzību saņēmēju nodokļu maksāšanu, kā arī atvieglos dzīvi mazajiem lauksaimniekiem, amatniekiem, skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem un citiem. Tomēr vēl ir pietiekami liels sektors, kas paliek nenosegts – piemēram, saimniecisko darbību nereģistrēto autoratlīdzību saņēmēji, kuru ir daudz vairāk nekā MUN nodokļa režīma maksātāju.

SDI konts ir pirmais nopietnais solis nodokļu administrēšanas vienkāršošanā. Katrā ziņā šis ir labs burkāns no valsts puses, lai mazinātu ēnu ekonomiku un motivētu saimnieciskās darbības veicējus darboties legāli.

 

Autors ir starptautiska finanšu konsultāciju uzņēmuma SIA Grant Thornton Baltic valdes loceklis

Komentāri (1)

QAnon 21.12.2022. 12.21

Lielā daļā valstu sen pastāv tāda nodokļu forma, kā patentmaksa un valsts neskraida pakaļ katram sīkam uzņēmējam, lai no tā iekasētu katru kapeiku, jo nodokļu administrēšana bieži ir dārgāka nekā iekasētie nodokļi. Valsts finanšu institūcijas tur saviem maziem uzņēmējiem pievērš pastiprinātu vērību, tikai kad to tēriņi būtiski palielinās.
Latvijā situācija, kad valstij jānodrošina darbošanās valsts institūcijās valdošās parķijas darboņu radiem un ziliem draudziņiem, kuri nespētu atrast darbu privātos uzņēmumos, vai nav spējīgi apgūt pat groziņu pinēja amatu, ir savādāka.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu