Ar iejūtību pret sevi • IR.lv

Ar iejūtību pret sevi

Foto — Pexels.com
Marija Leskavniece

Pasaulē, kas nemitīgi mudina sasniegt vairāk un vairāk, reizēm grūtākais ir apstāties un ļaut sev izdarīt nevis «uz visiem 100», bet labi ja uz 50

Gada nogale ir laiks, kad daudzi savelk bilanci ne tikai profesionālajā, bet arī personiskajā dzīvē. Apkopojam padarīto, izvērtējam, kas izdevies un kas — ne pārāk. Vienlaikus nospraužot jaunus mērķus, ko īstenot nākamgad. 

Diemžēl aizvien jaunu sasniegumu gaidīšana no sevis var izrādīties viltīgs slazds. No vienas puses, koncentrēšanās uz mērķi palīdz to piepildīt. No otras puses, ļoti augstu prasību izvirzīšana var radīt tieši pretēju efektu. 

Kad darāmo darbu un sasniedzamo mērķu saraksts šķiet gandrīz bezgalīgs, pie apvāršņa sāk vīdēt pārgurums un motivācijas kritums, jo kalns, kurā jāuzraušas, kļuvis neiespējami augsts. 

Klīniskā psiholoģe un kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Marija Ābeltiņa skaidro, kā nospraust mērķus, kuru sasniegšana patiesi palīdzēs justies labāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu