Karš Ukrainā. 24. nedēļas galvenie notikumi • IR.lv

Karš Ukrainā. 24. nedēļas galvenie notikumi

Ar 10 gadiem cietumā Ukrainā notiesātais krievu tankists Mihails Kuļikovs — par šaušanu uz daudzstāvu dzīvojamo māju Čerņihivas nomalē. Foto — Scanpix

1. Kusla virzība Doneckā
Lai arī intensīvi tiek izmantota artilērija, Krievija tomēr nav spējusi izveidot kaujasspējīgas kājnieku vienības un nozīmīgi pavirzīties uz priekšu Doneckas apgabalā, novērojis Lielbritānijas izlūkdienests. Pēdējo 30 dienu laikā sekmīgākā iebrucēju kustība bijusi Bahmutas virzienā, taču arī tur krievi pavirzījušies uz priekšu tikai par 10 kilometriem.

Tajā pašā laikā Krievija turpina palielināt sava karaspēka koncentrāciju valsts dienvidos, baidoties no ukraiņu pretuzbrukuma Hersonas un Zaporižjas apgabalā, pavēstījis Ukrainas bruņoto spēku Ģenerālštāba pārstāvis Oleksijs Gromovs.

2. Milzīgi zaudējumi
Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī tās zaudējumi varētu būt sasnieguši 80 000, kopā skaitot kritušos un ievainotos, pirmdien atzina ASV aizsardzības ministra vietnieks Kolins Kāls. Viņš arī piebildis, ka varētu būt izsīkuši vadāmo raķešu krājumi. 

Savukārt Ukrainas armijas ģenerālštābs ziņo, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam bija aptuveni 42 640 karavīru. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu