Ģenerālis Lejiņš: Ukrainas frontē lietas ir mainījušās • IR.lv

Ģenerālis Lejiņš: Ukrainas frontē lietas ir mainījušās

2
Amerikāņu mobilās artilērijas raķešu sistēma HIMARS mācībās Spilves lidostā Rīgā pērn novembrī. Foto — Scanpix

Brigādes ģenerālis Ilmārs Lejiņš, kurš kopš šīs nedēļas strādā NATO štābā Briselē, intervijā žurnālam Ir pašreizējo situāciju kara frontē Ukrainā raksturo kā spēka izsīkuma posmu abām pusēm: “Pozīciju karš, kurā notiek tikai nelielas izmaiņas. Ja kāds saka, ka krievi ir pārrāvuši fronti, tad jāņem vērā — fronte ir milzīga, kā no Barselonas līdz Berlīnei. Frontes līnija ir relatīvi mierīga, nav lielu kustību, kādas redzējām pirmajā kara mēnesī.”

Viņš norāda, ka “lielais jautājums, par kuru [ukraiņi] ļoti skopi dalās ar informāciju, ir Hersonas apgabals. Skaidrs, ka ukraiņi ir pārgājuši uzbrukumā. Tas nav tikai taktiski, bet ar lielu ietekmi operacionālajā līmenī”.

Lejiņš uzskata, ka frontē lietas ir mainījušās, bet esot grūti prognozēt, uz cik ilgu laiku. Ģenerālis norāda, ka amerikāņu piegādāto raķešu sistēmu HIMARS ietekme ir nopietna – “tie devuši deep strike — precīzas tāldarbības triecienspējas, kuru ukraiņiem agrāk nebija. Krievi var šaut tālu, bet neprecīzi, taču ar zināmu skaitu kvantitāte arī kļūst par kvalitāti”. Lejiņš pieļauj, ka krievi ir pārsteigti par HIMARS precizitāti: “Tas ļauj ukraiņiem atgriezties pie veiksmīgajām kara sākuma stratēģijām, kad viņi negāja pieri pret pieri. Viņi cīnījās asimetriski, pirmajā un otrajā mēnesī karoja pret krievu vājajiem punktiem, nevis tur, kur viņi ir stipri.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (2)

Skolotajs Būmanis 23.07.2022. 13.03

Acīmredzams, ka “pasaules varenie”nelietīgi ļauj noasiņot ukraiņu tautai, galvenokārt ļaujot samazināt, iznīcināt ukraiņu drosmīgākos – frontiniekus,jo tie var radīt nopietnas problēmas nakošajās Ukrains “liberalizācijas” un galvenokārt homoseksuālisma uzpiešanas stratēģijai!

+1
-1
Atbildēt

0

QAnon 21.07.2022. 15.35

Ukrainas iespējamā uzvara, kam pietiktu ar 500 M142 HIMARS un M270 MLRS, 200 F-16 un visiem jauno ES valstu rīcībā esošiem Mig-29 un S-300, visa Eiropa līdz Urāliem būtu humanizēta, jeb derusificēta un tiktu saglābtas vairāku simtu tūkstošu Ukrainas civiliedzīvotāju dzīvības un novērsti kara un terora aktu draudi uz gadu desmitiem, ļoti biedē ASV marksistu, korumpantu un pederastu parķiju un Briseles sodomītus, jo to “Kašceju” olas, glabājas Lubjankas, kas Dzeržinska laukumā, seifos depozītā.
Par Ukrainas karavīru dzīvībām, kas protams ir ļoti nozīmīgas, pat nav vajadzības īpaši runāt, jo viņu uzdevums būtu pildīt tikai policejiskas un terorisma apkarošanas funkcijas. Kā rāda “lielā tēvijas kara” pirmo nedēļu pieredze, kad vācu gūstā padevās 3 miljoni krievu, visa tā kaitīgā asinskārā biomasa ar Himars tiktu demoralizēta vēl nesalīdzināmi vairāk, nekā Japāņi pēc bumbu uzmešanas Hirosimai un Nagasaki. Nekādi BLM vai Antifa līdzīgi marodierisma un vandālisma aktu un cilvēku nogalināšanas, nebūtu sagaidāmi. Visi agresori drebētu zem “škonkas”.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu