Virtuālie karavīri • IR.lv

Virtuālie karavīri

1
Viens no Instagram konta Vartovi Voli publicētajiem plakātiem: «Vācieties prom no Ukrainas! Prom! Prom!» Foto – Vartovi Voli
Ieva Puķe

«Esam profesionāļu komanda, kas kopš pirmās kara dienas cīnās ar Krievijas izplatītiem meliem. Cīnāmies par cilvēku prātu,» secina Iegors Demiankovs, kurš dien Ukrainas IT armijā

IT kaujinieks Iegors Demiankovs. Foto no personīgā arhīva

Ar Iegoru sāku komunicēt tieši mēnesi pēc Ukrainas kara sākuma. Viņš tajā brīdī atradās bēgļu gaitās. Neprecizēja, kur. Zināju, ka Iegors Demiankovs (30) ir viens no IT armijas slepenajiem kaujiniekiem, kas Krieviju cenšas uzvarēt informācijas karā. «Drīzāk tā ir nevis IT armija, bet IT aizsardzības spēki,» viņš rakstīja čatā.

Par šo formējumu man pastāstīja ukraiņu bēgles Latvijā. Kamēr sievietes un bērni drošības apsvērumu dēļ drīkstēja atstāt valsti, vīriešiem līdz 60 gadu vecumam bija jāpaliek. Daudzi IT profesionāļi, tādi kā Iegors, izvēlējās īpašu misiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu