Dvīnīši no Odesas piedzimst Rīgā • IR.lv

Dvīnīši no Odesas piedzimst Rīgā

Tetjana Sidļinska un dvīņi. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

1. aprīlī Rīgas Dzemdību namā savus pirmdzimtos dvīņus sagaidīja ukrainiete Tetjana Sidļinska, kura Latvijā ieradās bēgļu gaitās no Odesas. Lai nokļūtu drošībā, grūtniecības pēdējā mēnesī līdz Ukrainas robežai viņai nācās gandrīz piecas stundas iet kājām

Tetjana (32) un viņas vīrs Jurijs (33) pirms astoņiem gadiem iepazinās kādā draugu ballītē abu dzimtajā pilsētā Odesā. Tetjana neslēpj, ka tā bijusi mīlestība no pirmā acu uzmetiena — Jurijs viņai paticis ne tikai pēc izskata, bet piesaistījis ar savu labsirdību. «Viņš ir mūsu ģimenes miers, es esmu tā, kas atbild par emocijām,» smaida sieviete. Tetjana un Jurijs ir kopā jau astoņus gadus, sešus laulībā. Nekāda romantiskā stāsta par bildinājumu gan neesot. «Diezgan ātri sākām dzīvot kopā un, vecāku mudināti, nospriedām, ka jāprecas,» atzīstas Tetjana.

Vairākus gadus abi dzīvojuši viens otram, baudījuši dzīvi, līdz vienojušies, ka vēlas bērniņu. Septembrī vizītē pie ginekologa Tetjanu un Juriju sagaidīja pārsteigums. «Man veica ultrasonogrāfiju, un daktere ilgi, ilgi kaut ko pētīja monitorā. Viņa klusēja, tāpēc es sapratu, ka kaut kas nav kārtībā, un sāku raudāt,» atceras jaunā māmiņa. Jurijs turēja viņas roku un arī bija ļoti uztraucies. Pēc brīža izrādījies, ka iemesls, kāpēc daktere tik ilgi klusējusi, ir dvīņu grūtniecība. 

Tetjana neslēpj — sākotnēji bijis šoks, ka ģimene uzreiz tiks pie diviem bērniņiem, bet tas bijis priecīgs pārsteigums. Pirmā, kam Tetjana zvanījusi, lai paziņotu priecīgo vēsti, bijusi viņas mamma. «Parasti saka, ka dvīņi dzimst tādās ģimenēs, kur reiz jau bijuši dvīņi. Taču ne manā, ne Jurija ģimenē šādu gadījumu nav,» stāsta Tetjana.

Liela svara starpība

Jaunā māmiņa atzīst, ka grūtniecība sagādājusi ne tik daudz fiziskas grūtības kā emocionālas. 15. grūtniecības nedēļā atklājies, ka bērniņiem mammas vēderā ir liela svara starpība, tāpēc nācās atrasties nemitīgā ārstu uzraudzībā. «Mani izmeklēja katru otro nedēļu. Protams, ļoti pārdzīvoju, vai tikai ar bērniņiem viss ir kārtībā,» atzīstas sieviete. Viņa saka — ja nebūtu grūtniecības problēmas, paliktu kara skartajā Ukrainā. «Nezināju, līdz kurai nedēļai varēšu iznēsāt bērniņus, un jau rēķinājos ar to, ka var būt nepieciešams ķeizargrieziens,» neslēpj Tetjana. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu