Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Ūdens garša
Režisora Matīsa Kažas jaunākais darbs, kas, turpinot 2020. gada komēdijas Kino un mēs stilistiku, ir uzņemts vienā kadrā. Drudžainam sapnim līdzīga satīra, kas izjoņo cauri aizvadīto gadu sabiedrības trakuma lēkmēm — gandrīz vai sektantiskai apsēstībai ar krāpniekiem, kas tirgo strukturētu ūdeni un izplata dezinformāciju. Kažas filmā apvienota sociālā satīra, hiperbolizēts humors un apzināta teatralitāte. Kino no 8. aprīļa.

Gads pirms kara
Režisora Dāvja Sīmaņa jaunākā spēlfilma saņēmusi vairākas nacionālās kinobalvas — Lielos Kristapus. Režisors atgriežas pie jau citos savos darbos (Pelnu sanatorijā un Escaping Riga) ietvertās refleksijas par 20. gadsimta sākuma sociālajiem un idejiskajiem strāvojumiem. Šajā fantasmagoriskajā filmā aplūkota Eiropas neizbēgamā slīdēšana iepretim katastrofai — Pirmajam pasaules karam. Kino no 14. aprīļa.

Tas, ko tu nedrīksti nezināt
Kinolektorijs Tas, ko tu nedrīksti nezināt ir viens no būtiskākajiem kultūras dzīves notikumiem Rīgā, tas norisinās jau 17. sezonu. Sešu lekciju ciklā tiks aplūkoti darbi, kurus veidojuši ar Latviju saistīti, bet ārzemēs strādājuši kino veidotāji. Seansi notiks reizi divās nedēļās, skatītājiem būs iespēja noskatīties dažādu laikmetu un žanru darbus, sākot no melodrāmas un beidzot ar animāciju un film noir. Nākamais seanss 20. aprīlī plkst. 19. Kinoteātrī Splendid Palace līdz 15. jūnijam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu