Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien vizītes laikā Rīgā ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens solīja, ka nepieciešamības gadījumā ASV būs gatavas aizsargāt savus sabiedrotos Baltijā un Austrumeiropā. Viņš atkārtoti noraidīja iespēju, ka NATO varētu noteikt lidojumu aizlieguma zonu Ukrainas gaisa telpā. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) norādīja, ka NATO spēkiem te jāatrodas pastāvīgi, jo nav iemeslu domāt par Krievijas politikas maiņu. Ar Blinkenu viņi pārrunājuši, kā stiprināt Latvijas gaisa aizsardzību un krasta apsardzi.

Saeima pagājušajā nedēļā vienbalsīgi atbalstīja ES kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai. Saeima pieņēma arī likumu par atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri meklē patvērumu Latvijā. Koalīcijas partijas ierosināja anulēt termiņuzturēšanās atļaujas par publisku noziegumu pret cilvēci vai kara slavināšanu. Nacionālā apvienība atsauca savu 1. martā iesniegto likumprojektu par uzturēšanās atļauju anulēšanu Krievijas pilsoņiem.

Rīgā sestdien notika Ukrainas atbalsta demonstrācija. Tajā pulcējās ap 30 000 cilvēku, kas devās gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Ukrainas vēstniecībai.

Rīgā, Kongresu namā, no pirmdienas atvērts vienots atbalsta centrs Ukrainas bēgļiem. Tajā viņiem vienuviet sniegs nepieciešamo palīdzību, varēs saņemt pārtikas pakas, pašvaldības izglītības speciālists konsultēs par iespējām pieteikt bērnus skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs. Lielā bēgļu pieplūduma dēļ centrs pirmajā dienā nav ticis galā ar uzdevumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu