Rīgā sestdien notiks gājiens “Kopā par Ukrainu! Kopā pret Putinu!” • IR.lv

Rīgā sestdien notiks gājiens “Kopā par Ukrainu! Kopā pret Putinu!”

Sestdien, 5. martā, Rīgā notiks gājiens “Kopā par Ukrainu! Kopā pret Putinu!”. Gājienā piedalīties aicināts ikviens iedzīvotājs, lai nosodītu Putina karu Ukrainā un atbalstītu Ukrainas tautas cīņu par savas brīvības un demokrātijas saglabāšanu.

“Latvijas spēks ir mūsu cilvēki. Mēs esam pierādījuši, ka mums rūp Ukrainā notiekošais, ziedojot naudu, mantas un laiku. Taču šobrīd ne mazāk svarīgi ir būt vienotiem un turpināt paust publisku atbalstu Ukrainas tautai. Atcerēsimies, cik svarīgs šāds atbalsts bija mums pašiem cīņā par neatkarību. Apvienosim savus spēkus, lai atbalsts aizskan līdz Ukrainai un nosodījums – līdz Kremlim,” saka viena no pasākuma organizatorēm, Latvijas Pilsoniskās alianses vadītāja Kristīne Zonberga.

Gājiens sāksies plkst. 11 pie Brīvības pieminekļa un noslēgsies pie Ukrainas vēstniecības Kalpaka bulvārī 3, kur klātesošos uzrunās tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā Dainis Īvāns, Valdis Zatlers, Dana Isarova, Sergejs Timofejevs, Maksims Jegorovs un citi. Pēc atbalsta akcijas dalībnieki aicināti turpināt  paust atbalstu Ukrainai un nosodījumu Putinam pie Krievijas vēstniecības.

Pasākuma tiešraidei varēs sekot līdzi LTV1, portālā LSM.LV un Latvijas Radio. Aktuālā informācija par gājienu tiks publicēta Latvijas Pilsoniskās alianses Facebook lapā.

Gājiena dalībnieki ir aicināti ņemt līdzi Ukrainas karogus, Latvijas karogus vai apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas. Organizatori rosina cilvēkus pasākumu iemūžināt foto vai video, publicējot sociālajos tīklos un lietojot starptautiskās akcijas kopīgos tēmturus #StandWithUkraine un #GloryToUkraine.

Gājienu “Kopā par Ukrainu! Kopā pret Putinu!” rīko Latvijas Pilsoniskā alianse. Organizācija lūdz dalībniekus būt atbildīgiem, ievērot spēkā esošos epidemioloģiskās drošības nosacījumus un cieņpilni izturēties pret ikvienu pasākumā iesaistīto.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu