Vēl neesmu tauriņš • IR.lv

Vēl neesmu tauriņš

1
Jānis Skutelis. Foto — Edgars Pohevičs
Agnese Meiere

Pandēmijas laiks ir tikai viena no humorista Jāņa Skuteļa jaunās stāvizrādes Work in progress tēmām. Ar ironiju viņš izturas arī pret tādām nopietnām lietām kā kara tuvums, vecāku un bērnu attiecības un ieskatīšanās sevī

Dienā, kad ar humoristu Jāni Skuteli sazinos Zoom, viņš atrodas viesnīcas numuriņā Liepājā. Gatavojas savai stāvizrādei Work in progress, ko rāda Liepājā, vēlāk Rīgā un Valmierā. Viesnīcas numuriņa grīda piemētāta ar lapām, uz kurām trekniem melniem un sarkaniem burtiem sarakstīti vārdi un teikumi, kas palīdz gatavoties izrādei. Sarunas laikā Jānis mazliet nervozi staigā pa istabu te apsēzdamies, te atkal pieceldamies, lai uzpīpētu.

Šķiet, humorists vairs nemāk runāt bez ironijas vai sarkasma. Tāpēc saruna ar viņu atgādina skvoša spēli, kurā bumbiņa — izteiktie joki — bez mitas tiek triekti pret sienu. Arī par sarežģītām, dažkārt sāpīgām lietām Jānis runā caur joku. Pandēmijas laiks viņam neesot viegls, sajūtu ziņā izsmērējies kā tāda migla. Taču tas esot palīdzējis arī mainīties. Piedzīvot ceļu uz metamorfozi.

Par ko ir tava jaunā izrāde?
Par mani, par situāciju, par laiku pirms gada, diviem. Par to, kas notiek tagad. Izrādes sākumā es apskatu Kurzemes Vārdu, bet tikai Liepājas publikai. Kādas laika ziņas viņi raksta! Sekss pa telefonu! Sniegpulkstenīšu galvas noliektas vējā… Nesen pirmās lappuses galvenais raksts bija par to, ka Liepājā, Brīvības ielā 50, cilvēkiem uz mirkli jāapstājas, lai tiktu skaidrībā, ko viņi redz. Un tas ir kāds vīrietis, kurš atbraucis ar zirgu.

Vēl bija raksts par to, ka Liepājā neieradīsies kāda vācu zemūdene. Skatījos, bet nekas nebija rakstīts par visām citām zemūdenēm, kas arī neieradīsies. Izcili!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu