Damirs Hāns spēlē šahu • IR.lv

Damirs Hāns spēlē šahu

Džena Andersone, Domuzīme

Džena Andersone ir juriste, 2019. gadā ieguvusi doktora grādu krimināltiesībās. Festivālā Prozas lasījumi piedalījusies debitantu pasākumā (2020). Turpina mācības Literārajā akadēmijā.

 

Es nezinu, no kāda koka bija izgatavots šķēps, ar kuru tēvs pienagloja pie sienas mūsu skolotāju, bet tas noteikti nebija no dateļpalmas. Dateļpalma ir šķiedraina un tik irdena, ka namdaru un amatnieku darbiem pilnīgi nederīga. No tādas koksnes nevar izgatavot pat šaha figūras, kur nu vēl šķēpu vai citu ieroci. Tik skaistām lietām kā šaha galdi un šķēpi vajadzīgs kas daudz nopietnāks — sarkankoks, mahagonijs vai sekvoja. 

Neskatoties uz visu, dateļpalma man ir daudz mīļāka un tuvāka nekā jebkurš cits koks pasaulē. Arī tagad man kabatā ir dateles kauliņš. Lavoties gar augsto mūra sienu, es steidzos pa bezgalīgi garajām kāpnēm lejup, lai to iestādītu pils dārzā. Jātiek galā, kamēr neesmu pārsteigta nelaikā un kāds nesteidz mani aizkavēt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu