Podkāsts nr.6: Kontrabandas aizkulises; īpatnējais Latvijas Bankas prezidenta kandidāts; lieliskā, baznīcai nevajadzīgā mācītāja • IR.lv

Podkāsts nr.6: Kontrabandas aizkulises; īpatnējais Latvijas Bankas prezidenta kandidāts; lieliskā, baznīcai nevajadzīgā mācītāja

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Žurnāls Ir izmeklē muitnieku saistību ar narkotiku tirdzniecību. LTV izgaismo cigarešu mafiju Centrāltirgū. Vai varam cerēt uz aktīvāku cīņu pret kontrabandu?

Šajā “Šķiltavā” Ir žurnālisti Laura Dumbere, Pauls Raudseps un Aivars Ozoliņš apspriež pēdējās nedēļas karstākās ziņas par vērienīgām policijas akcijām pret cigarešu tirgotājiem Centrāltirgū, kā arī Ir žurnālistes Indras Sprances atklājumus par muitnieku iespējamo saistību ar milzīgu narkotiku kravu ievešanu Latvijā. Vai šīs ziņas liks tiesībsargiem kļūt aktīvākiem? Sarunā par politikā aktuālo Aivars pievērš uzmanību maz pamanītam, bet visai īpatnējam pavērsienam Latvijas Bankas prezidenta kandidātu izvirzīšanas procesā. Savukārt Laura pastāsta, kāpēc viņai svarīgi intervēt iedvesmojošo, nesen ordinēto mācītāju Rudīti Losāni, un ko viņas stāsts liecina par Latvijas luterisko baznīcu.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams gan Ir.lv, gan Spotify, Apple un Google Podcasts.

Lasi interviju ar ordinēto mācītāju Rudīti Losāni: https://ir.lv/2019/11/27/ar-diviem-sparniem/

Ar Indras Sprances pētījumu par nekārtībām muitā vari iepazīsties šeit: https://ir.lv/2019/11/27/muitas-sliktie-puisi/

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu