fbpx

Burvju pupa

Kristīne Ozoliņa (no kreisās) un Zanda Ozola, uzņēmuma Zekants līdzīpašnieces. Foto — Gints Ivuškāns
Gunita Nagle
Print Friendly, PDF & Email

Reiz no ceļojuma pa Dienvidameriku Zanda Ozola atgriezās ar dažām grauzdētām cūku pupām, ko iedeva māsai Kristīnei Ozoliņai ar domu — iemācāmies pašas grauzdēt un veidojam uzņēmumu! Tagad viņu kraukšķīgās pupas iekaro savu vietu čipsu plauktos

Māsu Zandas Ozolas un Kristīnes Ozoliņas stāsts par to, kā radās viņu uzņēmums Zekants, līdzinās mazliet pasakai. Bija tā — pirms trīsarpus gadiem Zanda ceļoja pa Dienvidamerikas valstīm un Ekvadorā kādā bārā pirmo reizi nogaršoja eļļā grauzdētas, sālītas cūku pupas. «Tanī brīdī man radās doma — lieliska biznesa ideja!» stāsta Zanda. «Jo mēs Latvijā cūku pupas ēdam tikai pāris mēnešus gadā, bet no uzturvērtības viedokļa tās ir tik labas, ka vajadzētu ēst visu gadu! Turklāt mums, ceļotājiem ar mugursomām, ir svarīgi, lai ceļā vienmēr būtu uzkodas enerģijas atjaunošanai. Grauzdētas pupas!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu