Atbildīga atpūta • IR.lv

Atbildīga atpūta

Saulesbrilles, 69 €, One Wolf
Jūlija Volkinšteine, stiliste

Ilgtspējīgas modes un bālas ādas uzvaras gājiens

Vairs nevaram atļauties bezrūpīgi zvilnēt pludmales smiltīs, nedomājot par to, kas sekos rīt. Arī uz jūrmalu jādodas ar apdomu — parūpējoties ne tikai par savu veselību un ādu, lai tā karstajā dienvidus saulē neapdegtu, bet arī par apkārtējo vidi. Stilīgs peldkostīms no kāda zīmola otrreizējās pārstrādes kolekcijas, metāla pudele līdzņemšanai un Provansas tirgū noskatīta pīta soma vai mezglota taša, kurā ērti salikt visu nepieciešamo, nepiesārņojot vidi ar liekiem iepakojumiem. 

Peldtērpu modē ienāk gan jaunas formas, ļaujot nedaudz aristokrātiski saulei rādīties peldkostīmos ar garām rokām, gan jau kādu laiku modē esoši modeļi — pludmales smiltīs skaisti izskatīsies vintage iedvesmots bikini ar augstu jostasvietu, greznām bantēm un volāniem, vai arī askētiski kopējie peldkostīmi ar ģeometriskiem izgriezumiem. 

Krāsu ziņā var ļauties dažādībai — aktuāli ir dzīvnieku raksti, arī metālisks spīdums un varavīksnes svītras. Un, kad atrasts piemērots tērps, tam var pieskaņot apavus — iespaidīgas platformas, Āzijas iedvesmotas iešļūcenes un gandrīz neredzamas siksniņkurpes, kuras nereti veidotas pat no caurspīdīga materiāla.

Taču, meklējot piemērotākos aksesuārus, nevajadzētu aizmirst par funkcionalitāti. Izteiksmīgas formas platmale pasargās arī jutīgo sejas ādu. Tāpat arī milzu saulesbrilles. Un neaizvietojams vasaras sabiedrotais — saules aizsargkrēms. Vairs nav modīgi ieziest ādu ar eļļu, kam ir tikai neliela aizsardzība pret apdegumiem. SPF 50 ir mūsdienīga saules peldes baudītāja minimums. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu