Dizaina balvas pirmo vietu iegūst kampaņa #esesmuintroverts (papild.) • IR.lv

Dizaina balvas pirmo vietu iegūst kampaņa #esesmuintroverts (papild.)

Publicitātes attēls

Ceturtdien īpašā apbalvošanas ceremonijā Latviešu biedrības namā apbalvojuma Latvijas Dizaina gada balva 2019 pirmo vietu izcīnīja kampaņa #esesmuintroverts, kuras autors ir platforma Latvijas literatūra. Otrā vieta piešķirta mobilajai lietotnei Derec, kuras autors ir CUBE Systems, bet trešā vieta – pastāvīgajai ekspozīcijai Sirdsapziņas ugunskurs, kuras autori ir Krista un Reinis Dzudzilo.

Galvenās balvas ieguvējs no Kultūras ministrijas saņems 2000 eiro finansiālu atbalstu Latvijas dizaina starptautiskajam mārketingam.

20 balvas finālistu pulkā šogad bija arī žurnāla Ir (projekta vadība, saturs) un aģentūras McCann Riga (idejas autori, izstrādātāji) pērn izveidotais digitālais rīks Ir politiskais tinderis.

Šis digitālais rīks tika izveidots pirms 13. Saeimas vēlēšanām, lai plašu lasītāju loku iepazīstinātu ar vēlēšanās startējošo partiju un to apvienību deputātu kandidātu nostāju sabiedrībai svarīgos jautājumos. Uz žurnāla jautājumiem atbildes sniedza partiju līderi, un politiskā tindera lietotāji varēja gan tās salīdzināt, gan paši uzzināt, kuras partijas visvairāk atbilst vēlētāja priekšstatam, par ko vajadzētu balsot vēlēšanās.

Dizaina balvas finālistu pulks bija gana raibs. Balvai bija izvirzīti – mobilās lietotnes Yelo, Asya un Derec, attīstošie priekšmeti bērniem ar autismu Taktil, Kristas un Reiņa Dzudzillo veidotā pastāvīgā ekspozīcija Sirdsapziņas ugunskurs Cēsu politiski represēto biedrībā un Rīgas Motormuzeja ekspozīcija Leģenda par dzelzs bruņinieku, atvērtā pirmkoda elektroauto platforma Woodpecker un solārā automašīnu uzlādes stacija (komanda MDT), grāmatžurnāls Benji Knewman, fonda Viegli zīmola dizains un citi.

Latvijas Dizaina gada balvas 2019 starptautiskajā žūrijā strādāja seši dizaina nozares eksperti: Viktorijas un Alberta muzeja Dizaina, arhitektūras un digitālās mākslas nodaļas vadītājs, kā arī 2018. gada Londonas dizaina biennāles radošais direktors Kristofers Tērners (Lielbritānija), dizainere un zīmola TALENTED līdzīpašniece Indra Komarova, starpdisciplinārās dizaina studijas Dotdash direktore ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi dizainā Despina Makris no Austrālijas, balvas pirmā gada uzvarētāju, uzņēmuma Infogram vadošais produktu dizaineris Jānis Godiņš, dizaina biroja Fjord un Accenture Interactive Helsinku biroja dizaina nodaļas vadītājs un radošais direktors Daniels Bošs un Londonas Dizaina biennāles 2018 uzvarētājs, dizaineris Artūrs Analts.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu