Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Nedēļas notikumi pasaulē

Britu parlaments otrdien atkāroti noraidīja savas valdības un ES vienošanos par Brexit. Pirmdienas vakarā pēc atgriešanās no kārtējām sarunām Briselē, premjere Terēze Meja apgalvoja, ka esot panākusi jaunu «uzlabotu» vienošanos ar «juridiski saistošām izmaiņām». Savukārt Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers paskaidroja, ka ES savu nostāju nav mainījusi par Lielbritānijas—Īrijas robežas statusu, par kuru atskan vislielākās iebildes Londonā. Līdzšinējā vienošanās paredz «pagaidu risinājumu» atvērtas robežas saglabāšanai ar Īriju. Lielai daļai britu politiķu tas nepatīk, jo izskatās pēc palikšana vienotajā ES muitas ūnijā.

ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas bijušajam vadītājam Polam Manafortam ceturtdien tiesa piesprieda 47 mēnešu cietumsodu par finanšu noziegumiem.

Krievijas tiesa pirmdien atzina par vainīgu krāpšanā lielā apmērā bijušo Latvijas krājbankas un Lietuvas Snoras bankas  līdzīpašnieku Vladimiru Antonovu un viņam piesprieda divarpus gadu ieslodzījumā par Krievijas bankas Sovetskij līdzekļu izkrāpšanu. Ieslodzījums Antonovam, kurš savu vainu atzina, būs jāizcieš vispārēja režīma kolonijā. Viņš tika apcietināts tiesas zālē.

Gandrīz nedēļu lielākajā daļā Venecuēlas teritorijas bija pārtraukta elektroapgāde. Darbību pārtrauca valsts lielākā elektrostacija, kas ar elektroenerģiju apgādā 80% Venecuēlas. Venecuēlas valdība elektroapgādes traucējumu dēļ apturēja savu darbu un atcēla mācības skolās. Eksperti vaino valdību nespējā uzturēt infrastruktūru un korupcijā, bet autoritārais Nikolasa Maduro režīms vaino ASV sabotāžā un kiberuzbrukumā. Venecuēlas opozīcijas kontrolētā Nacionālā sapulce pirmdien izsludināja valsts mēroga ārkārtas stāvokli elektroapgādes pārtraukumu dēļ.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu