Atstāt gaismu logos • IR.lv

Atstāt gaismu logos

Foto — Lauris Aizupietis
Ieva Puķe

Loģiski, brauc! Jānis Kreilis atbalstīja sievas Evitas studijas Nīderlandē un darbu Igaunijā. Viņš pats sešus gadus mācījās ASV, trīs gadus strādāja Āfrikā, Tālajos Austrumos un Maskavā. Tagad ir atpakaļ

Zelta laulības gredzenu Jānis Kreilis pēc amerikāņu modes nēsā uz kreisās rokas. Apprecoties labajā tam arī īsti nebija vietas. Zeltnesi jau bija aizņēmis tikpat simboliskais namejs, ko pirms trim gadiem uz Ziemassvētkiem uzdāvināja līgava Evita — par atgriešanos Latvijā.

Īpašais Rīgas  Valsts 1. ģimnāzijas absolventa gredzens toties saistīts ar aizbraukšanu, Jānis pragmatiski secina. Talantīgais puisis iestājās staptautiskā bakalaurāta programmā, paredzēdams, ka tā būs vārti uz studijām ārzemēs. Konkursā par iespēju mācīties Pensilvānijas Universitātē ASV pieteicās, zinādams — stipendija segs gan studiju, gan uzturēšanās izmaksas.

Augstskolā, kuru, starp citu, savulaik beidzis arī premjerministrs Krišjānis Kariņš, Jānis studēja starptautiskās attiecības. «Pievērsos valodām — domāju, ka būšu diplomāts. Bet viss mainījās.»

Ar prasmēm koferī

«Varu sacīt, ka tagad saprotu amerikāņu kultūru un esmu atbraucis ar mazliet tādu kā amerikāņu «es». Varu tur justies kā savējais. Tomēr nekad neapsvēru domu palikt tur dzīvot. Ieguvu labus draugus, bet necentos ielaist saknes,» savu motivāciju atklāj Jānis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu