Ušakovs un Ameriks kandidēs EP vēlēšanās (papild.) • IR.lv

Ušakovs un Ameriks kandidēs EP vēlēšanās (papild.)

8
Bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks (no kreisās) un Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) un bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR) kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Ušakovs un Ameriks par piedalīšanos EP vēlēšanās esot izlēmuši aizvadītās nedēļas nogalē. Pagaidām vēl neesot pieņemts lēmums, vai abi startēs no “Saskaņas” saraksta, vai arī tiks veidots kopīgs “Saskaņas” un “Gods kalpot Rīgai” saraksts.

Iepriekš “Saskaņas” valde par sava saraksta pirmo numuru kandidēšanai EP vēlēšanās vienbalsīgi bija izraudzījusies Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski, kurš tagad, visticamāk, vairs nekandidēs, vēstīja LTV.

Paredzams, ka jau šonedēļ partijas valde apstiprinās jauno kandidātu sarakstu, lai nākamnedēļ to iesniegtu Centrālajai vēlēšanu komisijai.

Rīgas domes priekšsēdētājam Ušakovam vispirms jāformulē priekšlikums valdei, un tad tā arī tiks lemts par konkrētiem kandidātiem uz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, aģentūrai LETA sacīja “Saskaņas” priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs atturējās vērtēt, vai Ušakova dalība EP vēlēšanās būtu pareizs solis, piebilstot, ka valdes sēdē visi šie jautājumi tiks izrunāti. “Viņiem vispirms ir jāformulē priekšlikums valdei,” sacīja politiķis, piebilstot, ka “Saskaņas” valdes sēde notiks ceturtdien, 28.februāra, vakarā. Priekšlikumus par EP kandidātiem izvirzot nodaļas, bet Rīgas nodaļas priekšlikumi vēl tiekot gaidīti.

Urbanovičs arī neredzot vajadzību “jau šodien” lemt par iespējamo kandidātu Rīgas domes vadītāja amatam, jo vēl ir daudz laika, ņemot vērā, ka EP vēlēšanas notiek maijā.

“Saskaņas” priekšsēdētāja vietnieks izteicās, ka par deputātu Vjačeslavu Dombrovski (S) kā pirmo numuru EP vēlēšanu sarakstā “Saskaņa” lēma vēl pirms “kara stāvokļa”. Iepriekš “Saskaņa” Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto kratīšanu Ušakova kabinetā nosaukusi par “politiski motivētu vienas partijas mēģinājumu mainīt vēlēšanu iznākumu”.

Ušakovs pagaidām šo jautājumu nekomentē, arī Dombrovskis nevēlējās sniegt komentārus, skaidrojot, ka vispirms ir jāsagaida oficiālā informācija.

Jau ziņots, ka kandidātu sarakstu iesniegšana Eiroparlamenta vēlēšanām notiks no 6.marta līdz 21.martam, bet pašas vēlēšanas notiks 25.maijā.

(papildināta ar Urbanoviča komentāru)

Komentāri (8)

Sskaisle 26.02.2019. 09.51

kā tādi tarakāni – Rīga izsaimniekota, ieķīlāta, simtu miljonu parādi uz nākamām paaudzēm – un tagad uz laimīgo Eiropu – kur vēl ir ko postīt, kam melot , kā uzticību izmantot , ko pārdot, ko ieķīlāt

drausmīgi

un mēs paliekam ar sasodītajiem mauku bērniem NA ,ZZS utt., kuri savā alkatībā bruģēja ceļu šiem parazītiem

šausmīgi – nu šausmīgi vienkārši

+3
0
Atbildēt

1

    QAnon > Drosma 26.02.2019. 12.25

    Parazītiem ceļu bruģēja morālie kropļi: saskaņietis Ķirsis un LC izaudzinātais čekas kurmis, Bordāns. Ja NA būtu aizgājusi to izdzimteņu pavadā, būtu pazaudējusi savu vēlētāju un Ušmeriks būtu dabūjis vēl vairāk mandātu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

J.Biotops 26.02.2019. 09.38

Nez, vai pašam pielēcis, vai saimnieks uzdevis. Ja jau Latvijā uzdevumu izpildīt neizdodas, valdībā brigāde tā arī nav tikusi, tad jāvirza uz citiem uzdevumiem. Savu cilvēku EP nekad nevar būt par daudz, šie varētu būt īpaši derīgi, jo garantēti sadziedāsies ar sociķu internacionāli un citiem kreilīšiem.
Par savām ādām arī laiks parūpēties. Pēc ievēlēšanas (garanti drošas, resursu netrūks) lai tik tie latviešu reakcionāri pamēģina piešūt tautas uzticību baudošajiem varoņiem kaut ko kriminālu!
Ja varoņdarbu izmeklēšana nenonāks līdz apsūdzībai un spriedumam pirms vēlēšanām, tad saskanīgi godīgajiem kalpotājiem dzīves grunte droša, cieta. Bet nav daudz šaubu – nenonāks. Tātad…?

+3
0
Atbildēt

2

    BardainaisSigne > J.Biotops 26.02.2019. 22.48

    Nu bet kur mēs dabūsim vietā aizstājējus?Dombrovskis ar Matīsu nez vai varēs viņus tik labi aizstāt.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    kolpants > J.Biotops 26.02.2019. 11.11

    Может, есть неформальная договоренность: мы уходим из Риги в ЕП, а вы зато не даете раскрутку делам.. Ну и мы лишний раз не упоминаем ваши больные мозоли.

    0
    0
    Atbildēt

    0

vvilums 26.02.2019. 23.44

Daudz zābaku pa manu zemi staigā.
Liels kauns un negods būs, kad šie āpši sāks lemt vēl arī par eiropiešu likteņiem. Pieķēzija Rīgu ,nu vēl arī Strastbūru ar Ždanoku tandēmā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu