Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Lote un pazudušie pūķi
Sonora Broka

ooo Lote un pazudušie pūķi. Trešā pilnmetrāžas animācijas filma par suņu meiteni Loti no Izgudrotāju ciema sagādās patīkamu atkalredzēšanos ar iemīļotajiem filmas varoņiem, kā arī iepazīstinās ar jauniem — zinātniekiem Kārli Jenotu un Viktoru Vīķi, kuri ceļo apkārt, ierakstot tautasdziesmas. Tās izvēlējies, kā arī dažas iedziedājis Renārs Kaupers. No 22. februāra.

oooo Visiem zināms / Everybody Knows. Filma, ar kuru tika atklāts pagājušā gada Kannu kinofestivāls, ir zvaigžņotā pāra Penelopes Krusas un Havjēra Bardema ekrāna kopdarbs. Oskarotā irāņu režisora Asgara Farhadi (Šķiršanās (2011), Komivojažieris (2016)) filma sākas kā saulaina Vidusjūras ģimenes drāma, kuru satricina negaidīts un nežēlīgs notikumu pavērsiens. Filmas nosaukumā — Visiem zināms — ietvertā norāde uz pagātnes noslēpumu ir arī sižeta lielākā intriga. No 22. februāra.

oooo Kur satiekas pasaules / Gräns. Skandināvu mitoloģija laikmetīgā krimināldrāmā, kuras sižeta spraigums neatpaliek no ziemeļvalstu TV seriāliem, bet kino valoda, virtuozais grims un spēcīgais vēstījums par sabiedrības atstumtajiem savādniekiem un viņu atriebību ierindo filmu stipri virs vidējā kinoteātru piedāvājuma. No 22. februāra.

ooo Pazuduši ledājos / Arctic. Pazīstamākais dāņu aktieris Mads Mikelsens pusotru stundu garajā izdzīvošanas filmā pasaka tikai pāris teikumus, tomēr neatslābstoša skatītāju uzmanība notiekošajam ir garantēta. Filma ir kā Mikelsena monoizrāde, kura apliecina, ka aktierim pa spēkam ir viss — vai tie būtu izsmalcinātie ļaundari filmā Casino Royale  vai polārpētnieks, kuram izdzīvošanas instinkts ļauj pārvarēt prātam neaptveramus šķēršļus. No 22. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu