KNAB veic kratīšanu pie Rīgas mēra Ušakova (papild.) • IR.lv

KNAB veic kratīšanu pie Rīgas mēra Ušakova (papild.)

15
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

(papildināta ar Ušakova un opozīcijas viedokli)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien veic kratīšanas pie Rīgas mēra Nila Ušakova (S), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aģentūras LETA informācijas avoti vēsta, ka kratīšanas notiekot gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

KNAB apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki “veic neatliekamās procesuālās darbības”, taču “atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar”.

Kā novēroja aģentūra LETA, Rīgas domē trešdienas pusdienlaikā bija ieradušies KNAB darbinieki, kuri uzturējās mēra kabinetā. Šī iemesla dēļ nebija iespējams iekļūt Ušakova kabineta priekštelpā, kur parasti uzturēties drīkst.

Ap plkst.12 Ušakova kabinetu pameta četri cilvēki, kurus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi.

Arī Liepiņš nekādus komentārus par notiekošo nesniedza, uzsverot, ka to ir kompetenta darīt tikai domes vadība, kas pie žurnālistiem pašlaik nav iznākusi.

Partijas “Saskaņa” viens no līderiem Jānis Urbanovičs sacīja, ka par norisēm ap Ušakovu neko nezinot – viņš ieradies darbā, aģentūrā LETA izlasījis jaunumus, mēģinājis sazināties ar Ušakovu, bet tas nav izdevies.

Urbanovičs gaida skaidrojumus no izmeklētājiem un cerot, ka noticis kāds pārpratums.

Ušakovs noliedz, ka būtu pastrādājis jebkādus ar likumu sodāmus pārkāpumus, līdz ar to no Rīgas domes vadības viņš neatkāpsies. Ušakovs trešdien žurnālistiem apliecināja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien pie viņa veica kratīšanas – gan viņa darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā. Ušakova sieva un biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova zināja teikt, ka lēmumā par kratīšanu veikšanu bijis redzams tikai Ušakova vārds.

“Liekot roku uz sirds, varu teikt, ka mana sirdsapziņa ir tīra,” paziņoja Ušakovs un uzsvēra, ka nekāds statuss šajā lietā viņam neesot piemērots.

Par lietas būtību politiķis gan atteicās runāt, uzsverot, ka plašākus komentārus sniegt nevar, jo ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki “veic neatliekamās procesuālās darbības”, taču “atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar”.

Tikmēr Rīgas domes opozīcijas partijas savākušas nepieciešamo parakstu skaitu, lai pieprasītu sasaukt domes ārkārtas sēdi, kurā rosinātu Rīgas mēra Ušakova atlaišanu no amata, informēja Nacionālās apvienības domes frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Balstoties uz likumu “Par pašvaldībām”, priekšsēdētājam ir divas nedēļas laika sasaukt šo sēdi. Ja gadījumā šajā periodā plānota kārtējā domes sēde, jautājums par atkāpšanos jāiekļauj tās dienas kārtība.

Opozicionāri atkārtotu Ušakova atlaišanu nolēma rosināt pēc šodien notikušajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajām kratīšanām Rīgas domē un Ušakova dzīvesvietā.

Gāzt mēru no amata opozicionāri mēģināja jau aizvadītā gada decembrī, īsi pēc KNAB uzsāktajām darbībām “Rīgas satiksmē”. Tomēr ar “Saskaņas” un “Gods kalpot Rīgai” deputātu atbalstu Ušakovam amatu izdevās saglabāt.

Komentāri (15)

J.Biotops 30.01.2019. 22.23

Te nu visos variantos paredzamas nopietnas sekas, bet ne visos – patīkamas. Ja šoreiz KNAB nedabūs sākto līdz notiesājošam spriedumam (ar apsūdzības izvirzīšanu vien nepietiek), pie tam diezgan ātrā laikā, tad ausainītim izdarīts tāds pakalpojums, par kādu viņš pat sapņot nevarēja. Gribas jau cerēt, bet tā vēsture…

+3
0
Atbildēt

1

    vvilums > J.Biotops 30.01.2019. 22.59

    Aptuveni mēnesis bija Ušakovam, lai iznīcinātu jebkādus iespējami bijušos pierādījumus, un ,ja kaķi Muris ar Kuzju nesāks runāt, KNAB-am tur kaut ko atrast šodien nebija nekādu cerību.

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > vvilums 31.01.2019. 05.33

    Domāju līdzīgi. Īpaši tāpēc, ka galu norakšanā puisim pieejami zinoši padomdevēji. Ļoti augsta līmeņa “padomdevēji”, lai neteiktu – kuratori.
    Cerība – neviens darbs ne tā rezultāti mūsu grēcīgajā pasaulē nav pilnīgi noslēpjami. Tomēr nenoslēpjamais ne vienmēr der par pierādījumu. Tā kā – ej nu sazini…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Svešinieks 30.01.2019. 15.40

Pirms 10 gadiem Ušakovs teicis, kā 90-jos gados esot bijis pārāk jauns lai sasmērētos. Izrādījās, ka sasmērēties nekad nav par vēlu.

+3
0
Atbildēt

0

Jânis Ozoliòð 02.02.2019. 14.26

‘Urbanovičs gaida skaidrojumus no izmeklētājiem un cerot, ka noticis kāds pārpratums.” tā rakstā. Vai pārpratums nav noticis faktā, ka Ušakovs nav manījis miljoniem kukuļu lietu un joprojām uzskata RS vadītāju par augstas kvalifikācijas profesionālu. Tikai atkāpties, pirms to palīdzēs KNAB

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu