Labdarības akcijā "Dod pieci!" saziedoti 120 046 eiro • IR.lv

Labdarības akcijā “Dod pieci!” saziedoti 120 046 eiro

Labdarības maratonā "Dod pieci!", kurā šogad tika vākti līdzekļi, lai atbalstītu bezmaksas mācības jaunajiem vecākiem visā Latvijā, kopumā saziedoti 120 046 eiro. Latvijas radio dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale. Foto: Andrejs Strokins

Labdarības maratonā “Dod pieci!”, kurā šogad tika vākti līdzekļi, lai atbalstītu bezmaksas mācības jaunajiem vecākiem visā Latvijā, kopumā saziedoti 120 046 eiro, aģentūru LETA informēja Latvijas Radio sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Zomerovska.

Šogad akcijas mērķis bija savākt ziedojumus jaunas, bezmaksas atbalsta un mācību programmas izveidošanai un ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai vairotu vecāku zināšanas par bērna attīstību un drošas piesaistes nozīmi un veidošanu ar bērnu.

Kopumā 148 stundu laikā stikla studijā viesojās gandrīz simts grupas, vairāk nekā 50 tēmas eksperti un viesi, tika uzklausīti vairāk nekā 200 ģimeņu pieredzes stāsti par attiecībām starp vecākiem un bērniem. Tāpat ēterā atskaņotas vairāk nekā 1100 ziedotāju izvēlētās dziesmas. Tā ir apmēram piektā daļa no kopējā ziedoto dziesmu skaita – tās dziesmas, kuras stikla studijā nepaspēja izskanēt, tiks atskaņotas Latvijas Radio 5 ēterā katru sestdienu no plkst.17 līdz 20.

“Šī gada “Dod pieci!” maratons labdarību pacēla jaunā līmenī, lai mēs cīnītos nevis ar sekām, bet ieguldītu nākotnē un risinātu problēmas jau pašā saknē. Pērnā gada maratonam “#SalaboBērnību” nebūtu jēga, ja mēs šogad neietu dziļāk un nedomātu par mehānismiem, kā panākt to, lai bērni paliek ģimenēs un it patiesi laimīgi,” pauda labdarības organizācijas “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

17.decembra vakarā Latvijas radio dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale devās īpaši labdarības maratonam izveidotā stikla studijā Doma laukumā, kurā pavadīja sešas diennaktis, atskaņojot klausītāju izvēlētās dziesmas par ziedojumiem.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu