Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Suspiria
Kristīne Simsone

oooo Suspiria. Itāļu režisors Luka Gvadanjīno (Sauc mani savā vārdā) ir izveidojis savu versiju par Dario Ardžento šausmu filmu Suspiria (1977). Tā vēsta par notikumiem deju skolā, taču darbība šoreiz noris Austrumvācijā, tematiski dažviet atgriežoties pie Otrā pasaules kara notikumiem. Lai arī ne tik groda kā Ardžento vēstījums un gan vizuāli, gan stāstnieciski daudz atturīgāka, Gvadanjīno filma tomēr ir spilgtā autora rokrakstā rakstīts stāsts. Turklāt ar izcilu Tildu Svintoni ne vienā vien lomā. No 16. novembra.

oooo Saule brauca debesīs.Animācija ir laikietilpīga, resursus patērējoša kino parādība, un tāpēc vien Rozes Stiebras veidotā filma ir īpašs notikums. Filmai ir izdevies vienotā vēstījumā sakausēt režisores unikālo stilu, latviešu pasaku motīvus un jauno folku (mūziku komponējis Juris Kaukulis). Lai arī filmas vienīgais «īlens maisā» ir frāžainie un familiārie dialogi, tās mītiskais piedzīvojumu stāsts ir krāšņs un saistošs, vietumis arī asprātīgs. Nebūšu oriģināla, bet Viļa Daudziņa ierunātais Vilks ir viens no harismātiskākajiem filmas (anti)varoņiem. Pirmizrāde 15. novembrī, kino no 16. novembra.

Fantastiskās būtnes: Grindelvalda noziegumi / Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Britu rakstnieces Džoannas Džo Roulingas un režisora Deivida Jeita jaunākais kopdarbs, otrā «sērija» Fantastisko būtņu stāstā. Filma neapšaubāmi ir viens no skaļākajiem notikumiem fantāzijas kino žanrā: grandiozs vizuālais vēriens un skaļi vārdi (Džonijs Deps, Edijs Redmeins, Džūda Lovs un citi). Neesmu redzējusi. No 16. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu