Draudzīgs žests • IR.lv

Draudzīgs žests

Ilze Vītola

Atbalsti sociālus projektus, izvēlies vietējos produktus un veic ikdienas pienākumus, nedarot pāri dabai, — mazi darbi kopā var radīt būtiskas pārmaiņas. Iespējams, tas prasīs vairāk pūļu, taču sasildīs sirdi

Dekors ar pievienoto vērtību
BurBur pufi ir ērti un pamanāmi, bet tos vēl pievilcīgākus padara fakts, ka tie taisīti ar rokām un to darījuši neredzīgi un vājdzirdīgi cilvēki. Pufi ir viens no BlindArt sociālā biznesa projekta darbiem, kuru mērķis ir sniegt atbalstu neredzīgajiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, radot labvēlīgu vidi sociālā biznesa attīstībai. Unikālie dekori pieejami dažādās krāsās un izmēros. Audums, kas veido trīsdimensionālu reljefu, ir viegli tīrāms. Auduma sagatavošana vienam produktam aizņem desmit stundas.
Blindart.lv

Maisiņu nevajag
Jauni, dabai draudzīgi veikali Rīgā savairojušies kā bekas pēc lietus. Jūlija beigās Krišjāņa Barona ielā pie Bērnu pasaules atvērts pirmais beziepakojuma jeb zero waste veikals Burka, tam sekoja Zeroveikals (Krišjāņa Barona iela 28a), bet oktobrī Ģertrūdes ielā 63 durvis vērs Turza. Ej ar savu taru vai iegādājies ekoloģiskus iepakojumus uz vietas un pērc visu ikdienai nepieciešamo, sākot ar kafiju, riekstiem, augļiem, konfektēm un makaroniem, beidzot ar higiēnas precēm un sadzīves ķīmiju.


Kafijas burbuļainā māsa
Kad no kafijas koka ķiršiem izņem sēkliņas jeb kafijas pupiņas, pāri paliek sulīgi ķirši, kuriem atjautīgie pašmāju kafijas grauzdētāji Andrito Coffee Roastery atraduši jaunu pielietojumu un sadarbībā ar Valmiermuižas alus darītavu radījuši burbuļojošu un enerģizējošu žāvētu kafijas ķiršu limonādi Cochele. Viena pudele satur ap 70 mg kofeīna, kas ir ekvivalents divām espreso tasītēm. Žāvētie ķirši vākti Nikaragvā, bet limonāde brūvēta Valmiermuižas mazajā brūzī Kokmuiža. Limonādes garšā sajūtams iesals un žāvēti āboli, dzēriens neatstās vienaldzīgus kafijas cienītājus.
Cochele.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu