Atvasaras odziņas • IR.lv

Atvasaras odziņas

Zane Ozoliņa

Draudzīgas pusdienas verandā

Kad vakari kļuvuši vēsāki, bet vēl negribas kurināt kamīnu vai vīstīties siltā pledā, ir īstais laiks sarīkot pasēdēšanu verandā — ar skatu uz dārzu, bet aizvējā un mīkstos krēslos. Rudenī var celt galdā dažnedažādus ķirbju ēdienus — sildošu biezzupu, ar kvinoju un gailenēm pildītas ķirbju pusītes, kraukšķīgas siera uzkodas ar ķirbju sēkliņām. Draugi vienmēr novērtē, ja var panašķoties ar riekstiņu cepumiem. Esmu atradusi ātru veidu, kā tos pagatavot. Nu arī zinu, kā maltītes beigās izvilināt laimīgu ūjināšanu — jāpasniedz citronu saldējums! Tas nebūs ne par saldu, ne par skābu pat izvēlīgākajiem gardēžiem, un pagatavot to var pavisam viegli. Ja tomēr nedzirdat ciemiņus ūjinām, ziniet — viņi vienkārši kautrējas.


Ķirbju un zaļo zirnīšu krāsainā biezzupa

5 personām

Sastāvdaļas
Ķirbju zupai:
400 g nomizota un no sēkliņām atbrīvota ķirbja
250 ml gaļas vai dārzeņu buljona
60 ml saldā krējuma
3 burkāni
2 vidēja izmēra sīpoli
1 ēdamkarote rīvēta ingvera
1/2 tējkarote kurkumas pulvera
Sāls un pipari pēc garšas
Eļļa cepšanai

Zaļo zirnīšu zupai:
400 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
250 ml gaļas vai dārzeņu buljona
60 ml saldā krējuma
5 selerijas kāti
2 vidēja izmēra sīpoli
Sāls un pipari pēc garšas
Eļļa cepšanai

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu