Teksasa aiz stūra • IR.lv

Teksasa aiz stūra

Ieva Kalēja

BBQ KŪPinātava

Ieeja blakus Tērbatas ielai 71

Modernais street food nav nedz kas jauns, nedz arī domāts tikai tiem, kas nevar atļauties aiziet uz ēdinātavu ar krēsliem. Volstrītā, kur laiks ir liela nauda, jau gadu desmitiem baņķieri nav kautrējušies pusdienās paķert hotdogu no kāda uz stūra stāvoša tirgotāja. Ātri dabūjami, līdzņemšanai domāti, bet reizē arī garšīgi un stilīgi ēdieni visā pasaulē kļuvuši par modes kliedzienu, arī Latvijā piedāvājums iet plašumā. Šovasar steidzīgajiem pusdienotājiem pavērušās iespējas baudīt īstu amerikāņu barbekjū. Mazās telpās Tērbatas ielā tieši aiz Vidzemes tirgus atvērta BBQ KŪPinātava. Ēstuves lepnums ir no ASV atvests gaļas kūpinātājs, kurš zinātāju vērtējumā ir vienīgais tāds Baltijā. Tajā gatavotajai gaļai piemīt ne pārāk asa, bet dziļa, piesātināta barbekjū garša, kas liek domāt, ka Teksasa ir tepat aiz stūra.

Kā jau šādā vietā pierasts, piedāvājums ir ierobežots. BBQ cūkgaļas burgers ar dūres lieluma saplucinātas gaļas bumbu. BBQ cūkgaļas «taure», kur gaļas mazāk, bet satītajā lavašā ieklāta kartupeļu biezputra. BBQ tītara gaļas burgers. Un vēl Cēzara salāti un dienas zupa. Viss līdzņemšanai, viss piemērots darbadienas pusdienām, ātrām vakariņām, kā arī izsalkuma apmierināšanai piektdienas vakarā, kad ēstuvīte strādā līdz plkst. 22.

Tiesa, vieta ne visiem izdevīga, taču KŪPinātava drīzumā cer būt pieejama arī ar piegādes servisa Wolt starpniecību. Tad varēsit laizīt gardo BBQ mērci no lūpām, neatejot no darba galda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu