Lūsis testē • IR.lv

Lūsis testē

Jānis Lūsis

Planšeti vai klēpjdatoru? Labāk abus kopā!

Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Mums ir darīšana ar nopietnu premium kategorijas ultrabook jeb plānu, vieglu klēpjdatoru biznesa ļaudīm. Šis nav pats vieglākais ultrabook (1,4 kg), jo šī ir Yoga versija — tā skārienjutīgais ekrāns ir pārlokāms pilnībā uz otru pusi, pārvēršot ierīci planšetdatorā. Šajā režīmā taustiņi iegrimst korpusā un netraucē to turēt kā planšetdatoru. OLED ekrāns vienkārši izcils ar perfektu detalizāciju un krāsu attēlojumu, tāpēc dators derēs gan grafiķiem, gan multivides izklaides faniem. Korpusā paslēptais aktīvais irbulis ērti noder ātrām skicēm vai piezīmēm dokumentos, bet tikpat labi arī mākslas darbu radīšanai. Datora cenas diapazons plašs, jo jaudas parametrus katrs var izvēlēties atbilstoši prasībām un finansēm. Bet ar i7 procesoru un SSD disku par jaudas trūkumu nebūs jāsūdzas. Ar šādu cenas līmeni vienīgi gribētos, lai korpuss tik ļoti nedraudzētos ar netīrumiem. Cena no 1500 līdz 3000 eiro.


Progress slēpjas detaļās

Samsung Galaxy Note9

Ar paviršu skatienu jauno flagmani no pērnā gada priekšteča būs grūti atšķirt. Progress slēpjas detaļās! Pamanāmākā vizuālā atšķirība ir ērtākā pozīcijā novietots pirkstu nospiedumu sensors tālruņa aizmugurē. Stiklotā korpusa dizains filigrāns, taču arī slīdīgs, tāpēc tālruņa un jūsu nervu drošībai noteikti iesaku sarūpēt aizsargvāciņu. No ūdens gan Note9 nebaidās. Ierastais irbulis nu ieguvis papildu funkcionalitāti — ar to var attālināti aktivizēt kameru, atbloķēt tālruni vai pat mainīt slaidus prezentācijai. Jā, Note9 ir izmantojams kā normāls dators, pievienojot tam monitoru, tastatūru un peli. Jaudas te ir vēl vairāk, un tās noteikti pietiek. Beidzot stereo skaļruņi, mazdrusciņ lielāks ekrāns, vēl prasmīgākas kameras, ietilpīgāka baterija — nav vietas te uzskaitīt visas progresa pazīmes. Ja jums jau ir Note8, nebūs viegli atrast pārliecinošus argumentus ierīces nomaiņai. Savukārt, ja rokās kas vecāks, tad Note9 noteikti ir viena no jaudīgākajām izvēles iespējām šī brīža Android pasaulē. Cena aptuveni 900 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu