Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Neuztraucies, viņš tālu netiks
Kristīne Simsone

ooo Neuztraucies, viņš tālu netiks / Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot. Pazīstamā režisora Gasa van Santa jaunākajai filmai piemīt emocionāli silta noskaņa. Tajā pašā laikā kinodarbs ir ļoti distancēts un sižets uz priekšu vijas rāmi un bez dramatiskiem kreščendo. Stāsts par amerikāņu karikatūristu Džonu Kalahanu un viņa radošās karjeras sākumu kā pašterapiju pēc smagas autoavārijas spēj aizkustināt, taču režisora nevēlēšanās (vai nespēja?) filmai piešķirt izteiktākus akcentus liek kinodarbam ātri pagaist no atmiņas. Rodas iespaids, ka van Sants nodarbojas ar mehānisku Kalahana autobiogrāfijas atstāstīšanu, nevis veido to kā kinematogrāfisku vēstījumu. Taču aktieris Vakīns Fīnikss ar Džona Kalahana lomu sader kā cimds ar roku. No 17. augusta.

Van Gogi. Krievu režisora Sergeja Ļivņeva psiholoģiskā drāma par tēva (despotisks diriģents) un dēla (ne visai veiksmīgs mākslinieks) attiecībām ir daļēji uzņemta Rīgā. Filmā spēlējošo aktieru ansamblis ir iespaidīgs — krievu aktieris Aleksejs Serebrjakovs un pazīstamais poļu aktieris Daniels Olbrihskis. Neesmu redzējusi. No 17. augusta.

Lielais mēmais un Rīga. Rīgas svētku laikā Kino muzejā skatāmas 20. gadu Latvijas kinohronikas, dokumentālās un spēlfilmas. Līdztekus filmu seansiem būs arī etīžu teātra Nerten izrādes un darbosies grima darbnīca, lai apmeklētājiem ļautu iejusties 20. gadu kinozvaigžņu tēlā. Rīgas Kino muzejā (Peitavas ielā 10) no 17. līdz 19. augustam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu