Miris režisors Uģis Brikmanis • IR.lv

Miris režisors Uģis Brikmanis

Režisors Uģis Brikmanis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ceturtdien miris pazīstamais režisors Uģis Brikmanis, ziņo sabiedrisko mediju portāls Lsm.lv.

Brikmanis bija režisors vairākos Dzismeu un deju svētkos, arī nule notikušajos, kuros radīja noslēguma koncertu Zvaigžņu ceļā.

Brikmanis bijis klāt gandrīz visos vērienīgākajos kultūras notikumos Latvijā. Viņš bija režisors Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem 2014. gadā, arī Rīgas 800 svētku mākslinieciskais vadītājs un režisors, neskaitāmu starptautiskas un nacionālas nozīmes koncertu, notikumu, izrāžu producents un režisors. Brikmanis iestudējis izrādes Latvijas un Lietuvas teātros, kā arī vadījis Latvijas Radioteātri.

Pirms 15 gadiem Brikmanis par Dziesmusvētkiem izteicās: “Dziesmu svētki ir svētbrīdis a capella dziedājumam. Bez palīglīdzekļiem, kad priekšplānā ir cilvēka balss. Mums vajadzētu atgūt šo pārliecību, ka tieši dziesma un nekas cits var sniegt vislielāko estētisko pārdzīvojumu. Un tie ir Dziesmu svētki. Tas ir visfascinējošākais, visvilinošākais brīdis, kad Mežaparka Lielajā estrādē divpadsmit tūkstošu balsis salejas dziesmā. Tad tā kļūst par kosmisku parādību. To nespēj radīt neviens cits mākslas izteiksmes līdzeklis.”

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu