VIDEO: Kā top Latvijā lielākais virtuālais koris • IR.lv

VIDEO: Kā top Latvijā lielākais virtuālais koris

Mežaparka estrāde.

Gatavošanās XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem rit pilnā sparā – jau svētdien, krāšņos tērpos un košiem ziediem rotāti, dalībnieki Svētkus atklās ar gājienu. Taču šajos Latvijas simtgades Dziesmu un Deju svētkos pieredzēsim vēl ko nebijušu – tradīcijām un tagadnīgumam savienojoties, Sadziedāšanās naktī uz vietas esošajiem dziedātājiem Mežaparka lielajā estrādē  pievienosies vēl vairāki simti dalībnieku – virtuālais koris.

Patlaban notiek sagatavošanās darbi, lai ikvienam balss spēles “DzieDot” lietotājam, neatkarīgi no vecuma, dzīvesvietas un balss tembra, virtuālā kora sastāvā būtu iespēja pievienoties lielajam Dziesmu svētku kopkorim. Mākslinieces Katrīnas Neiburgas vadībā tiek izstrādāts virtuālā kora uznāciens – iesūtītie video tiks projicēti uz pieciem lielizmēra ekrāniem, lai Sadziedāšanās naktī dziesmas “Tumša nakte, zaļa zāle” atskaņošanas laikā dziedātājiem estrādē uz ekrāniem ierakstā pievienotos simtiem latviski dziedošo no visas pasaules.

Lai vēl šogad nokļūtu uz Dziesmu svētku lielās skatuves un piedalītos Latvijā pirmā virtuālā kora tapšanā, ikviens aicināts līdz 29. jūnijam pievienot savu tautasdziesmas “Tumša nakte, zaļa zāle” dziedājumu, izmantojot balss spēli “DzieDot”. Lai to izdarītu, savā viedtālrunī nepieciešams lejupielādēt balss spēli un, kad dziesma apgūta, jānofilmē sevi kā parādīts spēles paraugā. Dziesmas beigās parādīsies iespēja video materiālu nosūtīt iekļaušanai virtuālā kora sastāvā. Jāatceras, ka katrā video fragmentā jābūt redzamam tikai vienam dziedātājam.

Plašāka informācija par spēli un tās lejupielādes iespējām savos viedtālruņos atrodama spēles mājaslapā www.dziedot.lv.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu