Vai «galvenā» kļūda atrasta? • IR.lv

Vai «galvenā» kļūda atrasta?

Baiba Kļava, speciāli Ir

Desmit gadu laikā tapis Frankenšteins, no kura neko nevar cerēt. Tā veselības ministre Anda Čakša maija vidū LTV intervijā raksturoja e-veselības sistēmu, vienlaikus paziņojot, ka «starptautiski eksperti» esot atraduši sistēmas «galveno kļūdu» un divu mēnešu laikā to izlabos, novēršot portāla darbības bremzēšanos lielā lietotāju skaita dēļ.

Ir noskaidroja, kas īsti ir šī kļūda un tās novērsēji.

Konkursā uzvarēja Latvijas uzņēmums Santamonica Networks, kas darbu sāka maijā, tas jāpabeidz līdz 1. jūlijam. Uzņēmuma klientu lokā ir tādi milži kā Swedbank, Latvijas Dzelzceļš, Latvenergo, un valdes priekšsēdētājs Uģis Bērziņš Ir saka — viņiem vienīgajiem Latvijā esot tāda līmeņa komanda, kas spēj projektēt tīkla arhitektūras drošības risinājumus. Ekspertu darba samaksa ir 100 eiro stundā bez PVN, pasūtījums veikts 760 stundām, apstiprina Nacionālais veselības dienests.

Santamonica Networks piesaistījuši šim projektam sešus speciālistus, viens no tiem esot lietuviešu kolēģis, kas agrāk bijis IT eksperts Barclays bankā. Bērziņš pieļauj, ka ministre varbūt par šo speciālistu izteikusies kā par «starptautisko ekspertu».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu