FOTO: Māra Bišofa darbu izstāde veltīta dziesmusvētkiem • IR.lv

FOTO: Māra Bišofa darbu izstāde veltīta dziesmusvētkiem

Māris Bišofs. Foto: Andrejs Strokins. 2018. Publicitātes foto

No otrdienas, 12. jūnija, līdz 10. augustam Rīgā, galerijā Neputns būs aplūkojami mākslinieka un irir.lv karikatūru autora Māra Bišofa grafikas darbu izstāde „Dziesmu un deju svētki. 12 sietspiedes“.

Kā raksta izstādes kurators Uldis Mākulis, Māris Bišofs ir Zīmētājs. “Mākslinieka asajā, mikroskopiskajā skatā viss tiek pamanīts. Tas ir šķietami distancēts, bet nekad ne virspusējs. Kaut bieži viņa perspektīva izvēlēta it kā raugoties no gaisa balona, Bišofa vērojums ir precīzs, to jēga meklējama starp „rindām“.”

Kurators atgādina, ka grafiķis atklāj jaunas šķautnes mums šķietami zināmajā, nekopējot realitāti. Un šoreiz zem „Zīmētāja mikroskopa“ nokļuvuši Dziesmu un deju svētki.

Bišofs radījis Dziesmu un deju svētkiem veltītu 12 zīmējumu ciklu. Tajos mākslinieks sev raksturīgā rokrakstā analizē svētkus, atklāj jaunus vaibstus un rosina skatītāju uzdod jautājumus par tiem, svētku vietu mūsu dzīvēs.

Grafiķa Bišofa radītie 12 zīmējumi ir iespiesti sietspiedes tehnikā. Zīmējumu cikls „Dziesmu un deju svētki“ izdots īpašā 2019. gada kalendārā.

Izstādi organizē kultūras birojs „Hydrargyrum“ sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju.

Māris Bišofs. Dziesmu un deju svētki. 2017. Sietspiede. Publicitātes foto

Māris Bišofs. Dziesmu un deju svētki. 2017. Sietspiede. Publicitātes foto

Māris Bišofs. Dziesmu un deju svētki. 2017. Sietspiede. Publicitātes foto

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu