Infografika: Eiropas politiskās mežģīnes • IR.lv

Infografika: Eiropas politiskās mežģīnes

11
Spānijas spciālistu partijas līderis Pedro Sančess kļuva par valdības vadītāju Marjano Rahoja vietā. Foto: AFP/LETA

Izmaiņas valdībās piedzīvojušas divas Eiropas valstis. Pagājušajā piektdienā pēc 4. marta Itālijas parlamenta vēlēšanām, kad neviena no partijām neguva absolūtu vairākumu, beidzot amata zvērestu nodeva jaunā Itālijas valdība. To vadīs populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S) un labējās Līgas koalīcijas kandidāts jurists Džuzepe Konte.

Savukārt pēc korupcijas skandāla Tautas partijā uzticības balsojumu zaudēja Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs. Par jauno Spānijas premjerministru kļuva līdz šim opozīcijā esošais sociālistu līderis Pedro Sančess.

Kāda politiskā virziena spēki pašlaik ir pie varas ES valstīs

 

Komentāri (11)

QAnon 08.06.2018. 22.46

Polijas 10.04.10. terora akta izpētes komisijas slēdziens https://www.youtube.com/watch?v=3J1qx2GfyTY

+2
0
Atbildēt

0

QAnon 10.06.2018. 15.02

9. maija svinētāja portrets. https://www.youtube.com/watch?v=vzPFDeerIaU Ja kāds iedomājies, ka visi viņi nav tādi, tad to var izskaidrot ar grimu un friziera meistarību.

+1
0
Atbildēt

0

AK 08.06.2018. 12.37

Nav nopietni. Polijā un Ungārijā pie varas nav eiroskeptiķi. Tur neviens no ES ārā stāties netaisās (atšķirībā no ITA) un ir par ES. Tas, ka viņu uzskati par ES uzbūvi nav tādi kā Junkeram, Merkelei vai Makronam, tas, ka viņi ir par ES kā spēcīgu nacionālu valstu savienību nevis eirofederalizācijas virzienu (lielākas daļas varas atdošanu centram), nenozīmē, ka viņi ir eiroskeptiķi.

No kuriem laikiem kāds ir piesavinājies tiesības noteikt, ka pro-eiropeiski uzskati nozīmē eirofederalizāciju, migrācijas atbalstīšanu un citus līdzīgus junkeristu uzskatu virzienus? Šādā ziņā proeiropeiski ir tieši poļi un ungāri, jo viņi ir pret Eiropas kultūras atšķaidīšanu ar šeit absolūti neiederīgām kultūrām, ko masveidā nes līdzi migrācija, un kas ilgtermiņā nozīmē nevis eiropeiskuma, eiropeisko vērtību kopšanu un saglabāšanu, bet kaut kādas multikulturālas (faktiski tas nozīmē – ne šis, ne tas, bezkultūra) miskastes izveidi.

+3
-2
Atbildēt

2

    QAnon > AK 08.06.2018. 13.34

    Kādu nu kurš iedomājies to ES? Te jau izskanēja, ka visi, kuri ir pret morālo kropli, Putina rīkotā 10.04.10. terora akta līdzdalībnieku, poļseviku Tusku, ir pret ES. Kamēr ES vadībā nebija nonākuši Eiropu nīstošie putļerasti, savienība bija nesalīdzināmi labāka.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > AK 08.06.2018. 15.07

    nu AK – ne līdz galam piekrītu. Jautājums tomēr ir par to, ka Polija nerēķinās ar kopējām ES nostādnēm – tiesiskuma sagraušana pašā Polijā, piemēram.
    Par pretošanos Eiropas islamizācijai atkal poļus es mīlu un ļoti cienu, var teikt – apbrīnoju ….

    Tikko nāku no tirgus – it kā būtu bijusi Polijā ….

    ES ir problēmas – lielas , ļoti lielas – domāju, ka nākotnē tās tikai saasināsies, jo neredzu, ka risinājums būtu federalizācija, vai tikpat tieši – nacionālas valstis ….

    +1
    -2
    Atbildēt

    1

    QAnon > Dusma 08.06.2018. 17.04

    Vai Polijas tiesnešu ar “bezpekas” ziņotāju noziedzīgo pagātni, kurus savulaik sabīdīja Tuska valdība, atcelšana, būtu “tiesiskuma sagraušana”?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu