Žurnāls: Vai jaunā Rīgas politiķu "Saskaņas" paaudze ir bīstama Latvijai? • IR.lv

Žurnāls: Vai jaunā Rīgas politiķu “Saskaņas” paaudze ir bīstama Latvijai?

4
Vitālijs Dubovs sporta klubā "Arkan". Foto: Reinis Hofmanis

No trenažieru zāles tikuši deputātu krēslos un dala naudu pašu organizācijām. Tāda ir jaunā Rīgas politiķu paaudze, kas papildinājusi Saskaņas rindas. Viņi liek aizdomāties, cik svarīga loma šādu sporta klubu aktīvistiem ir Ukrainas karā, ceturtdien raksta žurnāls Ir.

Pētnieciskie žurnālisti no Re:Baltica noskaidroja dažu šo Saskaņas redzamāko Rīgas domes politiķu “veiksmes” stāstus, izaugušus no trenažieru zāles, kur skarbajos 90. gados pulcējās ielu pusaudži. Šīs trenažieru zāles Krievijā 90. gados gādāja kaujiniekus noziedzīgajiem grupējumiem, bet Ukrainā tur veidojās vienības, kas vēl tagad karo Donbasā abās frontes pusēs. Tiesa, vēlāk daži no šiem puišiem kļuva par biznesa holdinga, politisko organizāciju vadītājiem vai privātu armiju komandieriem.

Žurnāls Ir stāsta, ka arī Rīgā ir līdzīgas “spēka vietas”, tiesa, daudz glancētākas un likumpaklausīgākas nekā austrumu līdzinieces. 2003. gadā tādu trenažieru zāli Maskačkā atvēra bijušais Latvijas armijas karavīrs Vitālijs Dubovs. Tagad tā kļuvusi par sabiedrisko organizāciju un komercuzņēmumu tīklu, kas cieši saistīts ar Rīgas domi.

Viņu projektiem pašvaldība piešķir desmitiem tūkstošu eiro, bet interešu konfliktu neviena puse tur nesaskata.

Dubova klubs Arkan savulaik iesaistījās cīņā pret Maskavas priekšpilsētas narkomāniem, ideju noskatot Krievijā. Viņš atzīst, ka klubam ir aptuveni pusotrs tūkstotis oficiāli reģistrēto biedru. Starp tiem ir arī Dubova politiskie sabiedrotie Andris Morozovs un Valērijs Petrovs. Petrovu Rīgas domē pirmo reizi ievēlēja 2009. gadā no Saskaņas saraksta. Pēc ievēlēšanas Petrova dzīve strauji izmainījās – viņš sāka strādāt pašvaldības kontrolētajos uzņēmumos Ceļu pārvalde un Rīgas namu pārvaldnieks. Andris Morozovs ir Saeimas deputāts no 2017. gada, pirms tam vadīja Rīgas Centrāltirgu. Petrovs Dubovu esot iepazīstinājis ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S).

Kā noskaidroja Re:Baltica, šie vīri ir lieli ziedotāji partijai Saskaņa – Dubovs ziedojis 1141 eiro, Petrovs – 21 347 eiro, Morozovs – 2600 eiro, bet vēl viens Rīgas domnieks ar armijnieka pieredzi Sandris Bergmanis – 19 749 eiro.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (4)

ak 31.05.2018. 17.10

Viss aprakstītais pēc būtības ļoti atgādina vienas vācu partijas viena populāra fīrera aizsākto drošības spēku izveidošanu. Nav nemaz jāatsaucas uz pirmskara Vāciju. Tikai nesen formāli pamestā Saskaņas brāļu partija no Austrumiem un tās fīrers radījis desmitiem izsitēju grupējumu ar dažādu piesegu, cēliem lozungiem, cēliem mērķiem, kuri atspārda opozīciju masveidā un pa vienam. Meli un vardarbība – efektīvo menedžeru efektīvais ierocis. Cilvēciskums un demokrātija zaudē. Pašlaik šie muskuļotie ļaudis cilā naudas makus, taču šaubu nav, šīs pašas rokas spēs darboties ar citām lietām, ja fīrers pieprasīs.

+2
0
Atbildēt

0

kolpants 31.05.2018. 10.50

О, процесс все активнее перед выборам, все больше статей, которые “случайно” выходят именно в предвыборный период))

+1
-3
Atbildēt

1

    Jānis Lakijs > kolpants 31.05.2018. 11.38

    No i co ci się nie podoba?
    Wg ciebie przed wyborami nikt nie może nic a nic napisać nt. twojego ukochanego stronnictwa :D

    +3
    -1
    Atbildēt

    1

    kolpants > Jānis Lakijs 31.05.2018. 15.39

    Надо же, как патриоты легко сами отказываются от своего мало что родного, так еще и государственного языка)

    И ведь при СССР было точно так-Эстония и Литва без проблем в профтехучилищах своих учила на родных языках. И только Латвия прогнулась, все спец.предметы были на русском. Ну конечно, после 91 уверяли, что это злые оккупанты сами заставили.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu