Latvijas skolēni izcīna trīs bronzas medaļas Baltijas informātikas olimpiādē • IR.lv

Latvijas skolēni izcīna trīs bronzas medaļas Baltijas informātikas olimpiādē

Latvijas skolēnu komanda Baltijas informātikas olimpiādē. Publicitātes foto

Latvijas skolēni Eduards Gaņkins (Rīgas 88.vidusskola), Iļja Čaikovskis (informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas vidusskola “PREMJERS”) un Roberts Leonārs Svarinskis (Jūrmalas Valsts ģimnāzija) Baltijas informātikas olimpiādē, kas no 27. aprīļa līdz 1. maijam notika Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, ieguva bronzas medaļas.

Olimpiādē piedalījās 60 skolēni no 10 valstīm. Pavisam nedaudz līdz medaļām šogad pietrūka pārējiem Latvijas komandas locekļiem – Jegoram Baļzinam (Rīgas 10.vidusskola), Renātam Jurševskim (Cēsu Valsts ģimnāzija) un Vladimiram Ščigoļevam (Rīgas Klasiskā ģimnāzija).

Šogad olimpiādē uzvarēja Lietuvas skolēns Gedimins Lelešius, otro un trešo vietu ieņēma Somijas jaunie programmētāji – attiecīgi Roope Salmi un Juha Harviainen.

Olimpiādes uzdevumu risināšana notika divas dienas, katrā no tām jauniešiem piecu stundu laikā bija jāatrisina organizatoru sagatavotie uzdevumi. Sacensībās programmētāji varēja izmantot piecas programmēšanas valodas: C++, Java, Pascal un Python.

Pagājušajā gadā Baltijas informātikas Latvijas skolēni izcīnīja pilnu medaļu komplektu. Šīs sacensības notiek katru gadu kopš 1995. gada. Iniciatīva sākās kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas projekts, un sākotnēji olimpiādēs piedalījās tikai šo trīs valstu dalībnieki. Pirmā Baltijas informātikas olimpiāde notika Tartu (Igaunijā) 1995. gadā, un Latvijas izlase ir piedalījusies visās notikušajās olimpiādēs. Līdz šim visvairāk – četras reizes – olimpiāde notikusi Igaunijā (Tartu – 1995., 1998., 2003. un 2010. gadā), Latvijā (Rīgā 1996. un 1999. gadā, Ventspilī – 2004. un 2012. gadā) un Lietuvā – Viļņā 1996. un 2002. gadā, Pasvālē – 2005. gadā un Palangā 2014. gadā.

Šī olimpiāde ir svarīgs posms, gatavojoties Pasaules informātikas olimpiādei, kas septembrī norisināsies Japānā.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu