ASV prezidents Tramps nokļuvis Latvijas slimnīcā • IR.lv

ASV prezidents Tramps nokļuvis Latvijas slimnīcā

10
Simtgades alejas pie Nacionālā teātra instalācijas tehniskā skice.
Kristaps Gulbis

Loģiski, ka nevar prasīt, lai visi būtu muzikāli, lai visi mēs varētu nosaukt PI skaitli ar 128 cipariem aiz komata, lai visiem mums būtu lidotāju tiesības un lai visi mēs zinātu novusa spēles noteikumus.

Ir labi, ka mums ir arhitekti, tramvaja vadītāji, mākslinieki, šautriņu metēji, ārsti un arboristi. Un labi, ka ir cilvēki, kam viņu pasaules centrs ir darbs – kādam privātmājas projekts, kādam precīzi pēc grafika izbraukts tramvaja maršruts, citam diskusijas raisošs mākslas darbs, nekļūdīgi sašauts mērķis, nevainojami veikta unikāla operācija vai jaunradīta augu šķirne. Bez šiem cilvēkiem mēs nebūtu Latvija.

Bet kāpēc mums ir tik maz to, kas redz plašāk!?

Kāpēc visi protestētāji pret Latvijas simtgades objektu pie Nacionālā teātra, priekšplānā noliek savas pasaulītes? Savas ambīcijas. Maz ir to, kas saskata vērtību Latvijas valsts simts gados!

Skumīgi, ka mums ir tik maz to, kas redz pāri savas šaurās profesionālās darbības robežām. Zinu, ka no visiem prasīt to nevar. Zinu. Bet skumji tik un tā.

Un vēl skumjāk, ja kāds jau iepriekš būtu paredzējis, ka vairums no mums ir tādi. Un pēcāk savu politisko kapitālu palielinātu, šo situāciju izskaitļojot un izmantojot šo mūsu nespēju saskatīt svarīgāko. Gribēja Rīgas dome izveidot vienīgo paliekošo Latvijas simtgades objektu galvaspilsētā, bet tauta to nesaprata. Valstisku domāšanu jau nu pārmest domniekiem nevar!

Kad pirms 80 gadiem bija diskusijas par Brīvības pieminekļa celtniecību, tad arhitektu apvienības viedoklis bija – labāk uzcelt skolu vai slimnīcu. Netērēsim tam naudu!

Cik labi, ka toreiz bija vairāk tādu, kas redzēja plašāk.

Citādi mums tagad nebūtu Rīgas centrā vieta, kur puķes valsts svētkos nolikt. Un arī citu valstu oficiālās delegācijas būtu jāved uz 80 gadus vecu slimnīcu.

 

Autors ir tēlnieks

Komentāri (10)

Kristaps O. 19.04.2018. 09.19

“Latvijas simtgades objekts” skan kā “sieram līdzīgs izstrādājums”, un tā šie cipari arī izskatās.

+8
0
Atbildēt

0

Juris Kaža 19.04.2018. 14.16

Kas tas par fucking idiotisku virsrakstu? Ja par šo burtu aleju, tad par lietu, nevis lēti mānīt cilvēkus. Mana pirma domā – kā Tramps bijis iesaistīts kādā Latvijas slimnīcas remontā, sazin velns kas…

+7
0
Atbildēt

1

    BardainaisSigne > Juris Kaža 19.04.2018. 15.33

    Blakus ir raksts par melna plastmasas mērkaķa aizvākšanu no Rīgas parka.Tur vari izrakstīties,ka beidzot rasisti dabūjuši pa sprandu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

tonijs 19.04.2018. 10.25

Lielus ciparus labāk uzstadīt pie kāda matemātikas institūta, bet Latvijas simtgadei par godu labāk iestādīt kādu jaunu ozolu vai liepu aleju.

+6
0
Atbildēt

1

    tonijs > tonijs 19.04.2018. 10.31

    Un vispār- kā var salīdzināt ģeniālo Brīvības pieminekli ar aukstu ciparu rindu? Kaut kā nevaru iedomāties godasardzi vai svinīgu ziedu nolikšanu pie šiem cipariem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu