Bizness gaišākai dzīvei • IR.lv

Bizness gaišākai dzīvei

Aldis Cimermanis, uzņēmuma UPPE vadītājs, viens no trim līdzīpašniekiem. Foto — Alise Šulca, Picture Agency
Gunita Nagle

Īstenojot visfantastiskākās un tehniski sarežģītākās vīzijas, stikla konstrukciju uzņēmums UPPE nonācis pie secinājuma, ka viņu biznesā ir trīs vērtības: komanda, atklātība un precizitāte. Bet vissvarīgāk esot piedomāt, lai no katra darba pasaule kļūtu mazliet labāka

Šis uzņēmums varētu uzbūvēt neredzamas mājas. Tikai to iekārtojums un cilvēki padarītu stikla konstrukcijas apjaušamas. Par to, ka šāda ēka ir iespējama, liecina viņu veidotā autoostas lifta šahta Somijas pilsētā Lahti, kurai visas nesošās konstrukcijas, kolonnas un sijas ir no stikla. Pat salaiduma vietas nav redzamas.

Vairākas ēkas, kuru celtniecībā piedalījusies UPPE, Norvēģijā, Somijā un Latvijā atzītas par pēdējo gadu labākajiem būvniecības sasniegumiem. Kā rakstīts žurnālā Latvijas Architektūra, arhitekti labprāt sadarbojas ar UPPE profesionāļiem dažādu nestandarta, toties mākslinieciski augstvērtīgu stikloto konstrukciju izstrādē. Bet savu darbību UPPE sāka tieši finanšu krīzes laikā.

Uzticības dēļ ieslēdza gaismu

Trīs draugi, kuri 2009. gadā izveidoja uzņēmumu, bija iepazinušies, strādājot stikloto konstrukciju uzņēmumā Aile. «Mēs ar Ivaru nākam no Sabiles, mūsu mammas ir draudzenes. Pirms kādiem 15 gadiem atkal satikāmies uzņēmumā AileUPPE vadītājs Aldis Cimermanis saka par seno pazīšanos ar Ivaru Žagariņu.

«Savukārt ar Sandi bijām iepazinušies Latvijas Kristīgajā studentu brālībā. Kad Sandis atnāca uz darba interviju Ailē, pieņēmu viņu darbā.» Tolaik Aldis strādāja Ailē par inženieri un laika gaitā kļuva par Sanda Mileiko mentoru. UPPE vadības komanda kļuva pilnīga pēc Ivara drauga Riča Bēranta pievienošanās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu