VIDEO: Skolas direktore Dana Narvaiša: “Cilvēks ir vērtīgākais resurss” • IR.lv

VIDEO: Skolas direktore Dana Narvaiša: “Cilvēks ir vērtīgākais resurss”

1
Dana Narvaiša. Publicitātes foto

“Ir tāda sajūta, ka mēs visu laiku gatavojamies divdesmit pirmā gadsimta prasmēm un mācīšanas pieejai, kaut gan tajā esam gandrīz divdesmit gadus. Mērķis būtu panākt tādu līmeni, ka skolas vide sakrīt ar ārpasauli. Ideālā variantā skola būtu tā, kas rada inovācijas un pārmaiņas,” uzskata Dana Narvaiša, kura izveidojusi sākumskolu Cēsīs.

“Cilvēks ir vērtīgākais resurss, kas mums ir. Latvijai jāapzinās, ka tā grib ieguldīt cilvēkā un attīstīt cilvēka potenciālu. Mēs varam būt inovatori izglītības jomā. Es gribētu, lai mums ir apziņa, ka mēs vēlamies “aizlidot uz Marsu” – kopīgā sajūta, lielā ambīcija un mērķis,” saka Dana.

“Ja mēs uzņemtos atbildību, nebaidītos kļūdīties, un mums būtu iespēja kļūdas labot, mēs diezgan tālu tiktu,” ir pārliecināta Dana.

“Man Latvija ir kā ģimene. Ir lietas, kuras man nepatīk, bet tās var kopīgi uzlabot un mainīt. Latvija ir tava drošība, tava ģimene, kur tu vari darīt, un kur ir savējie.”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100. dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Komentāri (1)

BardainaisSigne 06.04.2018. 11.42

Un kā tad ir ar Providus kampaņu skolnieku apmācīšanai migrantu mīlēšanā?=========
Miljardiera Džordža Sorosa finansētais Providus aicina skolotājus speciālā programmā skaidrot skolēniem, ka migrācija ir laba, apsveicama un atbalstāma.

«Mums migrāciju jāsāk uztvert kā normālu procesu, nevis problēmu, kurai jārod risinājums,» Providus dokumentos uzsvērts uzsāktās kampaņas mērķis. http://nra.lv/latvija/241500-sorosiesi-izversusi-migrantu-popularizesanas-kampanu-latvijas-skolas.htm?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu