Krievijas pensionāri – VARAM! Latvijas – nevaram! • IR.lv

Krievijas pensionāri – VARAM! Latvijas – nevaram!

37
Krievijas pensionāra apliecība. Foto: Sputnik/LETA
Raimonds Čudars

Ziņa par to, ka Rīgas dome piemēro sabiedriskā transporta braukšanas maksas atlaides arī citu valstu pensionāriem, kuri sasnieguši krietni mazāku vecumu nekā mūsējie, tiešām rada dabisku netaisnības sajūtu – tā “dur sirdī”! Katrs var iedomāties, piemēram, sešdesmit četrus gadus sasniegušu Latvijas pensionāru un viņam līdzās piecdesmitsešgadīgu cilvēku, kurš saņem atlaidi, jo ir pensionārs saskaņā ar Krievijas, kas nav pat Eiropas Savienības kandidātvalsts, likumiem un, kā tiek apgalvots, nestrādā.

Izrādās, ka šādu ārvalstu pensionāru vecumā no 55 līdz 63 gadiem (pensionēšanās vecums Latvijā patlaban) ir gandrīz 3000. Un tiek apgalvots, ka viņi visi nestrādā. Mēs taču ļoti labi apzināmies, kas patiesībā notiek ar nodarbināšanu ēnu ekonomikā – vēl aizvien pastāv iespēja “būt pensionāram”, saņemt atlaides un būt vēl ekonomiski aktīvam. Neskatoties uz Rīgas domes opozīcijas pūliņiem, šāda situācija Rīgā turpina saglabāties gadiem.

Tiesībsarga Jura Jansona birojs veic pārbaudi par to, ka nestrādājošie Latvijas pilsoņi un nepilsoņi bez maksas “Rīgas satiksmes” transportlīdzekļos var braukt no 63 gadu vecuma, bet Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pensionāri atlaides saņem jau gandrīz desmit gadus agrāk. Tagad tiek norādīts, ka pirmšķietami konkrētā situācijā ir konstatējama diskriminējoša attieksme pret mūsējiem nestrādājošiem pirmspensijas vecuma Rīgas iedzīvotājiem.

Dīvainā kārtā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija līdz šim par šo klaji diskriminējošo Rīgas pašvaldības saistošo noteikumu normu ir paudusi pielaidīgu, pat atbalstošu attieksmi – redz, likums ļauj piešķirt jebkuru atlaidi, lai tikai nav viena atlaides piešķiršanas pazīme – deklarētā dzīvesvieta.

Visa Latvija redz, ka regulējums ir šokējošs, Krievijas valsts intereses aizstāvošs un tik sāpīgi … negodīgs. Kāpēc gan ministrs Gerhards, kura partija stāvot un krītot par latviešu interesēm, nerīkojas?

Un tas nekas, ka VARAM jau pirms daudziem gadiem šo Rīgas domes ieviesto, klaji diskriminējošo saistošo noteikumu normu “nogulēja” un ļāva tai stāties likumīgā spēkā. Tas taču nav šķērslis ministram Gerhardam! Atbilstoši ministra iepriekš piemērotai praksei par pašvaldību lēmumu apturēšanu viņš var apturēt pašvaldības saistošo noteikumu darbību jebkurā laikā, vēl vairāk – viņš var apturēt ne tikai saistošo noteikumu darbību, bet arī jebkuru citu pašvaldības lēmumu, ja tie skar “pašvaldības principu un tiem pēc būtības ir normatīvs raksturs” (citāts no Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra K.Gerharda 2017. gada 1. augusta rīkojuma Nr. 1-13/6038  “Par Salaspils novada domes 2017. gada 16. jūnija lēmuma “Par novada pastāvīgo komiteju izveidošanu un locekļu ievēlēšanu” (protokols Nr.12,4.§) 1., 3., 4., un 5.punkta darbības apturēšanu”).

Ceru, ka “politisko rēķinu kārtošana” pašvaldību domēs par politisko komiteju sastāviem ministram nav svarīgāka par šo gadījumu, kas tik ļoti emocionālā veidā skar mūsu sirmgalvjus. Gribētos, lai tomēr VARAM, ja gribam!

 

Autors ir Salaspils novada domes priekšsēdētājs

Komentāri (37)

Antons 04.04.2018. 10.53

Vai, kāds pārsteigums – NA Gerhards nereaģē!
Tikpat liels pārsteigums, ka “nacionalists” Kiršteins gandrīz vai ceļos krita Ušakova priekšā un roku bučoja, lai tikai iedod kādu amatu, kur var pelnīt, jo kredīti, utt.
Tikpat liels pārsteigums, kā tas SC un NA vienotā ekstāzē pieņemtais tumsonīgais un ksenofobiskais “tikumības likums”, kas vārds vārdā nokopēts no Krievijas Domes analoģiskā likuma.
tikpat liels pārsteigums, kā tas, ka NA “tuvākais partneris, pēc Dzintara vārdiem,ir Lemberga( NATO ienaidnieka, nerunājot par visu pārējo).
Un tā varētu turpināt līdz bezgalībai.
NA aizstāv latviešu intereses – to var iestāstīt tikai NA elektorātam, kam “intelekta” pakāpe atbilst NA ministru – “augstā debila” Rasnača, absolūti korumpētā Gerharda, utt., utt. kvalitātei.
Absolūti korumpēta primitīvo un bezprincipiālo politbiznesmeņu partija spekulē uz pastriotiskām jūtām, jo citu neko jau nespēj, un muļķa elektorāts uzķeras,. nesaprotu, cik stulbam jābūt, lai to nesaprastu.

+11
-1
Atbildēt

2

    andrejs > Antons 04.04.2018. 13.19

    krievu Šunelim:
    Gerhards nemitīgi reaģē. Tas bija jūsējais maziglītotais, alkatīgais, nekaunīgais un pamuļķais Zatlera tuvākais līdzskrējējs, ZRP premjera kandidāts, Sprūdžs, kurš mierīgi noskatījās, kā Ušmeriks sava paģeļņika, Antonova, bankā izputina 10 000 000 rīdzinieku latu.
    —————-
    pirmkārt jau VARAM tagad daudz aktīvāk reaģē, nekā tas bija agrāk. Ja jau šīs krievu okupantu un kolonistu privilēģijām ieviestās atlaides būtu nelikumīgas, tad būtu jājautā – kur skatās policija un prokuratūra. Acīmredzot likums šo murgu pieļauj, un kāpēc lai krievu okupanti to neizmantotu?
    otrkārt, kad zatļerasts Sprūdžs nereaģēja uz 10 miljonu mūsu naudiņas pakāšanu krieva Antonova bankā, tad zanes, biotopi un krievu šuneļi klusēja.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    QAnon > Antons 04.04.2018. 11.16

    Gerhards nemitīgi reaģē. Tas bija jūsējais maziglītotais, alkatīgais, nekaunīgais un pamuļķais Zatlera tuvākais līdzskrējējs, ZRP premjera kandidāts, Sprūdžs, kurš mierīgi noskatījās, kā Ušmeriks sava paģeļņika, Antonova, bankā izputina 10 000 000 rīdzinieku latu.
    Vai NA tuvākam sabiedrotam būtu jābūt Dombrovskim, kuru čekisti var izsaukt atskaitīties pie sevis uz ložu, arēnā Rīga un vēl uzmaukt tam klauna tērpu ar zvārgulīšiem, jeb Zatleram, kurš kopā ar latviešu bendēm svin 9. maiju un uzdzīvo kopā ar krievu bandītiem, čekistiem, maukām un pederastiem, JV?
    Vai tad jūsējais kolorado lentenis, taukmūlis Straujuma, nebijā tā, kas izrēķinājās ar visu laiku labāko vides ministru, Cilinski, bet FSBešņiku midzenis, SAB, atņēma pielaidi Naudiņam, ja jau tā nepatīk Gerhards?
    Ir pretenzijas pret SC? Vai tad bez tā, ka SC, tāpat kā NA politiķi, negrib, lai viņu bērnus un mazbērnus dupsētu Vienotības lobētie pederasti – pedofīli un padarītu tos par tev līdzīgiem organismiem, ar īpaši īpašām vajadzībām, viņiem vēl ko citu vari pārmest? Visā pārējā viņi, kā divas ūdens lāses līdzinās Vienotības prokremliskiem zagļiem.

    +1
    -4
    Atbildēt

    1

    Antons > altinyildiz 04.04.2018. 11.23

    Atkal neaizgāji uz dispanesri un izlaidi prolangēta neiroleptiķa injekciju?

    +6
    -1
    Atbildēt

    2

    QAnon > Antons 04.04.2018. 11.38

    Kur tad šoreiz, koprofāg, tik ilgi lāpīji savu sfinkteri?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    QAnon > Antons 04.04.2018. 11.42

    Smerdeli, tu neesi spējīgs argumentēt ne pret vienu manu minēto faktu. Dzimumtieksmes apmierināšanas netiklas formas ceļā saķertais sifiļiss padara tevi par dārzeni.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

J.šveiks 04.04.2018. 08.50

Rīgas krieviem penzionāriem labi dzīvot , Liepāja diskrimenē visus , kā krievijas penžas tā latvijas , jo visi zem viena likuma, nesaprotu kāpēc Rīgā tada pretimnākšana , par to ka viņiem jāiet uz piketiem pret valsts valodu , tāds bonuss? , jeb tmadēļ ka Rīgas atslēgas . nonākušas krievu nagos? zemāk likums par atlaidēm Liepājas sab. tr. sk . punktu 4.6:
https://likumi.lv/ta/id/274056-par-brauksanas-maksas-atvieglojumiem-liepajas-pilsetas-sabiedriskaja-transporta

+7
0
Atbildēt

1

    J.šveiks > J.šveiks 04.04.2018. 08.58

    p/s
    Rīgas domes klerki skaidro , ka viņi nešķiros penzionārus , visiem viens likums …
    penzionārus nav jāšķiro pēc tā vai tas aziāts , vai eiropeīds , pieņem pēc vecuma cenza un visus vienādi , tagad izskatās ka latvieši savas valsts galvaspilsētā atšķiroti kā otrās zortes cilvēki, vai tiešām mūsu naciķu partijas nevar sarīkot kaut nelielu , bet demonstrāciju?, liekas šiem nav laika , labāk nodarboties ar tūtiņu dreijāšanu un plānā galdiņa urbšanu, bet atstumtie par šiem balso mīz… pardon , zelta lietutiņu laistot

    +5
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > J.šveiks 04.04.2018. 09.14

    a kaut nelielu – nu sesks ne šveiks tu esi ….
    nevis demosntrācijas jārīko , bet ar likuma spēku ir jāizbeidz latviešu mocīšana un pazemošana – bļedj man jāuztur tie okupnati, kuri manas dzimtas ir mocījuši un represējuši , bet bērniem , lai izdzīvotu jābēg uz ārzemēm – jo privilēģijas Latvijā ir tikai Putina krieviem

    tāpēc jau NA negribēja vienoties ar citām latviskām partijām pret SC un Ušakovu – lai tikai būtu pašiem vieglāk kalpot kremlim – kādas maukas

    +3
    -1
    Atbildēt

    3

    QAnon > Dusma 04.04.2018. 10.13

    “tāpēc jau NA negribēja vienoties ar citām latviskām partijām pret SC un Ušakovu”
    .
    “Latviskās”, vai tās būtu čekas cerība: Vienotība ar JKP? Ja NA būtu kritusi tik zemu, vienā rāvienā pazaudētu savu elektorātu un Ušmeriks būtu dabūjis 45-50 RD mandātu. Ja čupojies ar pārijiem pat paliec par pāriju.

    0
    -5
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > altinyildiz 04.04.2018. 10.43

    Spriežot no tā, kāda līmeņa propagandistus NA te rāda, zemāk krist būtu pagrūti. Bet ticu, ka izdosies.

    +6
    -2
    Atbildēt

    2

    QAnon > J.Biotops 04.04.2018. 10.57

    Ja esi izrāvis aknu Savicka apteksnei, Dombrovskim, varbūt, varēsi adekvāti pakritizēt Lembergu, bet arī ne vairāk.

    0
    -4
    Atbildēt

    2

    J.Biotops > altinyildiz 04.04.2018. 11.23

    Nu re, jau rakstīju, ka izdosies. Turpini, Tev sanāk.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Antons > altinyildiz 04.04.2018. 11.29

    St. Jerži Lecs teica – kad likās, ka esam sasnieguši dibenu, no apakšas kāds pieklauvēja.
    NA viss vēl priekšā( vai apzkšā).
    Jo tās elektorāts norīs jebkurus makaronus “patriotiskā” mērcē, pat pilnīgi neēdasmus, un ir, manuprāt, ģenerāļa līmenī, ja var balsot par šo partiju.

    +7
    0
    Atbildēt

    2

    QAnon > Antons 04.04.2018. 11.50

    Lai pagrimtu līdz tavējiem Vienotības prokremliskiem zagļiem un sodomītiem NA vajadzētu 100 gadus un arī tad tikai pie visnelabvēlīgākiem apstākļiem. Vērojot ASV Rīcības Prezidentu, domāju, līdz tam nenonāks un tavējie drīz vien dziedās Guantanamo cietuma meiteņu korī, arābu teroristiem par prieku.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Jānis Lakijs > Antons 06.04.2018. 18.04

    Staņislavs Ježijs Lecs, Anton.
    Poļiem viņš ir apmēram tas pats, kas mums Vilis Lācis – ar literāru talantu apveltīts staļinists un kolaboracionists.
    Un par tevi viņš ir teicis: “Pat viņa domās bija pareizrakstības kļūdas.” :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 04.04.2018. 13.23

    Spriežot no tā, kāda līmeņa propagandistus NA te rāda
    ———————
    Kuri tad būtu šie propagandisti? :) Nu ne jau deģenerālis vai Ēriks…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > Dusma 04.04.2018. 09.55

    ar likuma spēku ir jāizbeidz latviešu mocīšana un pazemošana – bļedj man jāuztur tie okupnati, kuri manas dzimtas ir mocījuši un represējuši , bet bērniem , lai izdzīvotu jābēg uz ārzemēm – jo privilēģijas Latvijā ir tikai Putina krieviem
    ——————
    Par ku Tu brīnies?
    Ja par galvaspilsētas galvu “likumīgi ievēlēts kolpantu pēctecis, tad izbaudiet rezultātu. Krievi šovinistiem, Puķina faniem ir tiesības braukt bezmaksas sabiedriskajā transportā 8 gadus agrāk nekā latviešu sirmgalvjiem, kas cietuši no krievu okupantu represījām

    +2
    -1
    Atbildēt

    2

    kolpants > andrejs 04.04.2018. 10.09

    так сделайте своим пенсионерам раньше пенсионный возраст. Это что, национальная черта-не о своих заботиться, а другим хуже сделать?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > andrejs 04.04.2018. 11.12

    …kā gan Gerhards var nostāties pret Ušakovu, ja Gerharda sieva saņem algu par centīgu darbu Rīgas Brīvostā (info no tvitertelpas)?….Gerhardam nav tiesību pieņemt Ušakovu ierobežojošus lēmumus, jo NA Rīgas mēra kandidāte Broka joprojām ir tuvākā Ušakova ģimenes draudzene….VARAM ministra izlēmīga rīcība nonāktu pretrunā ar savas partijas uzstādījumu un ģimenes materiālo labklājību….
    ….neko vairāk par paburbuļošanu zem deguna no nacionālā minimuma garantiem tā arī nesagaidīsim….

    +8
    -2
    Atbildēt

    1

    andrejs > zanE 04.04.2018. 13.21

    sieva saņem algu par centīgu darbu Rīgas Brīvostā
    ——————
    Juraša sieva arī saņem algu par centīgu darbu Rīgas Brīvostā

    +4
    -5
    Atbildēt

    1

    zanE. > andrejs 04.04.2018. 14.42

    …vai tad Jurašs jau nomainījis Gerhardu VARAM ministra amatā?…..

    +6
    -2
    Atbildēt

    2

    andrejs > zanE 04.04.2018. 15.24

    …vai tad Jurašs jau nomainījis?
    ————————-
    Kur strādā Kozlovska sieva? Ja tā viņam netraucē, tad kas cits???

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    QAnon > zanE 04.04.2018. 18.54

    Vai darba nespējīgās senākās profesijas veterānes tagad noteiks, kurš var strādāt Rīgas brīvostā un kurš nē? Vai tad Rīgas brīvosta tagad tikai prokremlisko izdzimteņu, čekas kājslauķu, zagļu un sodomītu īpašums?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    J.šveiks > Dusma 04.04.2018. 09.32

    likuma spēku nav kur ņemt , jo likumus pieņem likumdevējs , mūsu pašu savēlētā saeima , kurā teju visām partejām saimnieki saistīti ar biznesu krievijā

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > J.šveiks 04.04.2018. 09.44

    nenīdi – sauc lietas vārdos – tad iznāk. ka saeima ir pieņēmusi likumus, kas mūsu okupantiem – kuri mūs mocīja un postīja ir privilēgijas Latvijā ?

    kuri ir tie likumi – uzraksti man

    0
    0
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > Dusma 04.04.2018. 09.58

    Dusmupūcīt, maģistre Tu mūsu dubultā – ja nepavisam nevari iztikt bez krievu lamuvārdiem, tad vismaz raksti tos bez kļūdām. Krievu mīkstais “d” latviski iznāk “ģ”, kā tandemokrāta uzvārdā Medveģevs, nevis “Medvedjevs”.
    Par tēmu – likumus pieņem tāds likumdevējs, kādu paši esam ievēlējuši. Ja balsojam par partijām, kam saimnieki Krievijā, tad paši vien vainīgi. Ak citu nav? Ai, ai, bet kāpēc tad nav un nerodas? Kāpēc tie labie, pareizie un nenopirktie, partijās neiet? Spogulīt, spogulīt…

    +4
    0
    Atbildēt

    1

    lno > J.Biotops 06.04.2018. 06.02

    Mjā, katram savs Dinamo:) Vieni nogulēja, Gerhards nerīkojas. Visi pār vienu kārti metami, vai tā būtu NA, V vai kāda cita partija. Nellija tagad ņemas pa tviteri, ka pelni put, aizstāvot LTV, kurš pircis materiālus no Sputnik, JKP ziedos Kemerovas ugunsgrēkā cietušajiem. Laikam taisnība, ka tauta, kura ilgi bijusi verdzībā, nav spējīga baudīt iegūtās brīvības augļus…

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 04.04.2018. 09.11

Varu atbildēt raksta autoram – VARAM nerīojas tapēc, ka to vada NA , kura ir slepenie kremļa = Putina politikas īstenotāji Latvijā. Visa šo politiķu darbība ir vērsta uz latviešu tautas maksimāli ātru iznīcināšanu un padzīšanu no valsts.

Šī bijušo okupantu vai viņu pēcteču burtiski vilkšana uz Latviju un pēc ta priviliģēšana visdažādākajos iespējamos veidos ir tikai daļa no NA pretautiskās politikas.

Lūk. Ja ir papildus jautājumi – jautājiet droši – atbildēšu

+4
-1
Atbildēt

1

    QAnon > Dusma 04.04.2018. 10.03

    “Šī bijušo okupantu vai viņu pēcteču burtiski vilkšana uz Latviju..”
    .
    Par to vari pateikties saviem mīluļiem: morāliem kropļiem, prokremliskiem izdzimteņiem, čekistu un bandītu kājslauķiem, Zatleram un Dombrovskim.

    +1
    -4
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > altinyildiz 04.04.2018. 10.42

    sāli tev pa pakaļu sašaut būtu par maz , es domāju

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > Dusma 04.04.2018. 10.52

    Vai noliedz, ka tie ir tavējie prokremliskie “ņedobitki”, kuri velk Latvijā krievu bandītus un čekistus? Pataupi nu sāli, vai vēl labāk lodes, tiem, kuri Latviju grūž postā!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu