Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijā vismaz 64 bojāgājušie • IR.lv

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijā vismaz 64 bojāgājušie

4
Degušais tirdzniecības centrs ar kinozālēm Kemerovā Krievijā. Foto: Sputnik/LETA

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki, pirmdien paziņoja Krievijas ārkārtējo situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs. Bojāgājušo vidū ir bērni, vēsta LETA/Lenta.ru.

Pučkovs sacīja, ka ir arī bez vēsts pazudušie, degošajā tirdzniecības centrā atrodas vēl vismaz seši cilvēki, un nav zināms, cik no viņiem gājuši bojā. Iepriekš tika ziņots par vairākiem desmitiem pazudušo.

Liesmas, kas bija lielākoties apdzēstas, atsākušās ar jaunu spēku. Pēc oficiāliem datiem, ievainoti 84 cilvēki.

Ārkārtējo situāciju ministrijas sēdē iepriekš tika sniegta informācija, ka sabrukušas divas no trim tirdzniecības centrā esošajām kinozālēm. Vēlāk sabruka tirdzniecības centra jumts. Pagaidām nav noskaidrots, kurā vietā tirdzniecības centrā ugunsgrēks izcēlies. Ugunsgrēks Kemerovas tirdzniecības centrā sākās svētdien.

Sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka ugunsgrēks izcēlies bērnu batutu centrā, kur kāds no pusaudžiem esot atnesis šķiltavas, pavēstīja Kemerovas apgabala gubernatora vietnieks Vladimirs Černovs. Ziņu vietne “Sibdelo”, atsaucoties uz neoficiālu avotu, vēsta, ka ugunsgrēku izraisījuši divi pusaudži, kas batutu centrā aizdedzinājuši porolona kubus. “Man ir droši zināms, ka tirdzniecības centra darbinieks redzēja, kā šie puiši aizdedzināja porolonu. Viņš mēģināja nodzēst uguni, taču liesmas izplatījās gandrīz momentā. Turklāt šie pusaudži izglābās – darbinieks viņus izveda ārā,” sacījis avots.

Informācijas avots Kemerovas apgabala tehniskās uzraudzības dienestos tikmēr pavēstīja aģentūrai “Interfax”, ka ugunsgrēks varētu būt izcelies bojātas elektroinstalācijas dēļ. Varasiestādes iepriekš paziņoja, ka ugunsgrēks varētu būt aizsācies iepirkšanās centra kinoteātrī, un tā rezultātā virs divām auditorijām iebrucis jumts.

Liesmas ēkā, kurā atrodas arī boulinga centrs, sauna un vairāki restorāni, bija pārņēmušas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru lielu platību, vēstīja Krievijas mediji. Daudzi aculiecinieki stāstīja, ka tirdzniecības centrā neesot bijusi dzirdama avārijas signalizācija. “Signalizāciju nedzirdēju – neiedarbojās tehniski vai apsardzes vainas dēļ, pagaidām nav skaidrs,” medijam RBK stāstīja tirdzniecības centra darbinieks Sergejs Karevs. Viņš arī teica, ka tirdzniecības centrā “Zimņaja višņa” daudzkārt veikta apmeklētāju mācību evakuācija. “Apmeklētāji vieglprātīgi izturējās pret savu drošību – īpaši nereaģēja, uztvēra to kā spēli, daudzi jautāja, vai atkal notiek mācības, vai arī tiešām tas ir ugunsgrēks,” sacīja Karevs.

Kinozāļu apmeklētāji stāstīja, ka par ugunsgrēku viņiem paziņots, kad tirdzniecības centrā jau bijuši biezi dūmi, un vismaz vienā kinozālē nav ieslēgta gaisma. Vēl vienu no kinozālēm apmeklētāji sākuši atstāt paši, jo sajutuši dūmu smaku, savukārt vēl citā kinozālē esošie visi gājuši bojā, jo viņiem par ugunsgrēku neviens nav paziņojis. Pastāvīgie apmeklētāji arī pastāstījuši, ka kinozāļu durvis seansu laikā tikušas slēgtas, lai cīnītos pret bezbiļetniekiem, un uz divām zālēm bijis viens darbinieks.

No tirdzniecības centra pa avārijas izeju izkļuvušie stāstīja, ka apsargam nav bijis viegli atvērt avārijas izejas durvis, tomēr pēc vairākiem mēģinājumiem tas izdevies.

Plašsaziņas līdzekļi arī vēsta, ka tirdzniecības centrs “Zimņaja višņa” ir mazā biznesa uzņēmums, tāpēc tajā netika veiktas ugunsdrošības pārbaudes, jo mazā biznesa uzņēmumiem šajā ziņā ir būtiski atviegloti nosacījumi. Saistībā ar ugunsgrēku aizturēti un nopratināti vairāki cilvēki, arī nomnieks telpai, kurā, domājams, sācies ugunsgrēks.

Pieminot bojāgājušos, uz skvēru pie tirdzniecības centra cilvēki nes ziedus, sveces un mīkstās rotaļlietas. Līdzjūtību ugunsgrēka upuru tuviniekiem izteicis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Kemerovā dzīvo apmēram 530 000 cilvēku, un šī pilsēta atrodas Sibīrijas dienvidos nozīmīgā ogļu ieguves rajonā.

Komentāri (4)

Sskaisle 27.03.2018. 09.40

līdzjūtība bojāgājušo tuviniekiem – noturēt emocijas zinot, ka mirušie ir bērni ir ļoti grūti

par bez – atbildību par vainīgajiem – nu es domāju, ka mauku zemei Latvijai nav nekādas tiesības kaut ko pārmest tādiem pašiem maukām Krievijā –

redzēs , cik ātri un kuri sēdēs cietumā par šo noziegumu Kreivijā

cik es saprotu – maxima zeļ un plaukst , bezatbildīgie būvnieki peldās jaunos VALSTS !!!! – pasūtījumos un ja neskaita pašus Zolitūdes upurus un viņu piederīgos – dzīve ir izdevusies –

0
0
Atbildēt

1

    QAnon > Dusma 27.03.2018. 14.32

    Maksima zeļ un plaukst un Ušmeriku, Sprūdžu un Dombrovski arī neviens netaisās saukt pie atbildības

    0
    0
    Atbildēt

    0

J.šveiks 27.03.2018. 09.05

šī ir krievu mediju oficiālā ziņa, jutubā ir ziņa ka gājuši bojā ap 400 no tiem 120 pieaugušo , pārējie bērni, krievijas varas pārstāvji izdevuši pavēli , neatdot bērni līkus piederīgajiem , kamēr nav parakstīts papīrs par valsts noslēpuma neizpaušanu , vai tas būtu noslēpums , ja izziņots par 60 upuriem?
https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=9MUc1-aT2kk

0
0
Atbildēt

1

    J.šveiks > J.šveiks 27.03.2018. 09.08

    video sākums ir sirdi plosošs , to neiesaku skatīties , sāciet no 1.mās minūtes, kremlis atteicies izsludināt sēras pa visu krieviju , patiesība tiek slēpta

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu