Lielbritānija izraida Krievijas diplomātus un sasauc ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi • IR.lv

Lielbritānija izraida Krievijas diplomātus un sasauc ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi

8
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja. Foto: Reuters/LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien parlamentā paziņoja, ka Krievijas valsts ir vainīga par 4.martā Anglijas dienvidrietumu pilsētā Solsberi notikušo uzbrukumu bijušam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam. Sakarā ar notikušo no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 Krievijas diplomāti un Londona aptur augsta līmeņa diplomātiskos kontaktus ar Krieviju.

Šī būs lielākā diplomātu izraidīšana no valsts pēdējo 30 gadu laikā. Lielbritānija viņiem ir jāatstāj nedēļas laikā.

“Krievijas valsts bija vainīga par slepkavības mēģinājumu,” paziņoja Meja.

Tāpat Meja paziņoja, ka Lielbritānija izstrādās likumdošanu, lai aizsargātu sevi no naidīgu valstu darbības. Pēc viņas teiktā, valdība spriedīs par jaunu likumdošanu, kas vērsta cīņai ar spiegošanu.

Premjerministre uzrunā parlamentā arī teica, ka valdība sankciju likumprojektā pret Krieviju iekļaus labojumus, kas skars tā sauktajā Magņitska sarakstā esošos cilvēkus. Valdība arī stingrāk pārbaudīs Apvienotajā Karalistē iebraucošos Krievijas pilsoņus. Meja uzsvēra, ka Lielbritānijā nav vietas korumpētiem elites pārstāvjiem.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija trešdien paziņoja, ka tiek sasaukta ANO Drošības padomes ārkārtas sēde par bijušā Krievijas izlūkošanas virsnieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberi 4.martā, vēsta BBC.

Lielbritānija informēs padomes locekļus par nervus paralizējošo vielu, ar kuru tika saindēts Skripaļs un viņa meita Jūlija, paziņoja Lielbritānijas pārstāvniecība ANO. Sēde sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Kremlis noraidīja savu saistību ar šo indēšanas gadījumu un paziņoja, ka jebkurš premjerministres solis novedīs pie “atbildes soļiem”.

Kā vēsta BBC, Krievija noteiktā laikā, ko bija izvirzījusi Meja, nav atbildējusi Lielbritānijai, sniedzot skaidrojumu, kā Krievijā ražota nervu paralīzes viela varēja tikt izmantota, lai saindētu Skripaļu un viņa meitu. Krievija tikai paziņoja, ka tai neesot “motīva” abu nogalināšanai.

Meja bija devusi Krievijai laiku līdz otrdienas vakaram izskaidrot viņu saindēšanu. Premjere paziņoja, ka Lielbritānija izskatīs Maskavas atbildi, pirms lemt, kā rīkoties tālāk, “taču, ja nebūs ticamas atbildes, mēs uzskatīsim, ka šī rīcība ir pielīdzināma nelikumīgai spēka pielietošanai no Krievijas valsts puses pret Apvienoto Karalisti”.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas Ārlietu ministrija indēšanu Solsberi 4.martā uzskata par “Krievijas valsts agresijas pastāvīgu shēmu”.

Pēc indēšanas Skripaļs un viņa meita kritiskā stāvoklī joprojām atrodas slimnīcā. Tur smagā stāvoklī atrodas arī britu policists Niks Beilijs, taču tiek uzskatīts, ka viņa veselība uzlabojas.

Komentāri (8)

J.šveiks 14.03.2018. 18.05

man tas patīk , krievi nav normāli , kas vēl pirms 17. gad a apvērsuma bija , tos ātri izkāva , palika slepkavnieki un laupītāji , šodien kremlī tas viss redzams .

+3
0
Atbildēt

1

    QAnon > J.šveiks 14.03.2018. 20.40

    Krievu negatīvā selekcija aizsākās ar russu (vikingu) paverdzināto tautu varmācīgo pievēršanu Bizantijas sātanismam pirms vairāk kā 1000 gadiem, Staļina laikā tā sasniedza savu apogeju un tagad ir iegājusi savā beigu stadijā. Kad krimnašistu daudzums ir 86%, kas sastāda 99% krievu, tad tālāk jau vairs nav kur.

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > altinyildiz 14.03.2018. 21.22

    kā tad – nospārda krievus un paši pirmie puiši ciemā, vai ne?
    sevišķi jau alltind…tāds latvietis kā es ķēniņiene –

    valsti nopostījuši un tautu nomocījuši – bet citi tik vainīgi …

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > Dusma 14.03.2018. 22.14

    Normālas latvietes, kas sevi ciena, nekad līdz viņiem nav nolaidušās, kā tu un tevis savēlētās valdošās kremļjaģas.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

Ilars Dimants 15.03.2018. 09.46

Un atkal apbežo nabaga krieviņus…. nu kā tā var ???!!! Viņi taču balti un pūkaini.

+2
0
Atbildēt

1

    kolpants > Ilars Dimants 16.03.2018. 13.53

    да куда нам до латышей, которые уверены, что Россия спит и видит, как бы еще латышей обидеть

    0
    0
    Atbildēt

    0

vvilums 14.03.2018. 16.14

Vienus izraidīs, citi ieradīsies.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu